На королівських кухнях готуються до коронації короля Карла III і королеви Камілли. Букінгемський палац оприлюднив перший офіційний рецепт святкування великого коронаційного обіду, який відбудеться у вихідні 6-8 травня. Це коронаційний кіш. Разом з рецептом опублікували навчальне відео, в якому палацовий шеф готує страву.
«Представляємо… коронаційний кіш! Підібраний Їхніми Королівськими Високостями. Король і Королева поділилися рецептом для майбутнього #CoronationBigLunch, який відбудеться по всій країні», — йдеться в офіційному акаунті королівської сім’ї у Twitter.
Блюдо можна приготувати з домашнього або магазинного тіста, начинка з квасолі, сиру чеддер, шпинату та естрагону. Потім тарт поливають соусом з молока, вершків, яєць, зелені і спецій. Все запікається до золотистого кольору.
Рецепт пропонує подавати вегетаріанський кіш «гарячим або холодним із зеленим салатом і відвареною картоплею», а королівська родина рекламує, що його можна «легко адаптувати до різних смаків і вподобань». Разом з рецептом опублікували навчальне відео, в якому палацовий шеф готує страву.
Вечірки всі вихідні
Загальний рецепт коронаційного кішу полягає в тому, щоб заохотити людей брати участь у місцевих заходах, які відбуватимуться протягом вихідних. Після коронації 74-річного короля Чарльза та 75-річної королеви Камілли у Вестмінстерському абатстві в суботу, 6 травня, святкування продовжаться наступного дня. Очікується, що жителі Великобританії зустрінуться зі своїми сусідами на Великому коронаційному обіді. Захід має на меті «зміцнити дух спільноти, зменшити самотність і підтримати благодійність і добрі справи».
Подібний великий ювілейний обід відбувся до платинового ювілею королеви Єлизавети в червні 2022 року.
Коронаційне блюдо королеви Єлизавети II
Сімдесят років тому був опублікований особливий рецепт для коронації королеви Єлизавети II у 1953 році. Це був коронаційний курінь. Пікантну страву створила Констанс Спрай, яка «запропонувала рецепт холодної курки в соусі з вершків і каррі з добре приправленим салатом з рису, зеленого горошку і суміші трав». Страва стала хітом і досі подається на британських кухнях.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ще один чудовий прогульник на коронації Карла III. Це “трохи дивно”
Основне джерело фото: РОЗДАЧНИЙ МАТЕРІАЛ PAP/EPA/HUGO BURNAND