Погода затримує прибуття місії SpaceX з поповнення запасів на Міжнародну космічну станцію. МКС отримає нові сонячні батареї, астронавти також отримають гостинці до нещодавнього свята подяки та насіння помідорів. Овочі будуть вирощуватися в рамках експерименту, який є частиною зусиль, щоб забезпечити постійне виробництво свіжої їжі в космосі.
Запуск місії планується з Космічного центру імені Джона Ф. Кеннеді у Флориді. Космічний корабель Dragon спочатку мав вийти на орбіту у вівторок, але запуск скасували через негоду.
Друга спроба запуску запланована на суботу о 14.20 за місцевим часом (20.20 у Польщі). Якщо погодні умови знову завадять планам, наступне стартове вікно відкриється о 13.58 за місцевим часом у неділю (19.58 у Польщі).
Космічний корабель Dragon має доставити на МКС пару нових сонячних панелей, які мають бути встановлені 29 листопада та 3 грудня, а також інструменти, необхідні для проведення наукових експериментів. Насіння томатів також буде на борту корабля Dragon. Астронавти також отримають такі частування, як морозиво та страви, щоб відзначити свято Дня подяки, яке відзначається 24 листопада в США. Це гостра зелена квасоля, журавлинна та яблучна випічка та гарбузовий пиріг.
Помідори в космосі
Поживні речовини є ключовим елементом, необхідним для підтримки хорошого здоров’я в космосі. Однак свіжих продуктів на космічній станції мало в порівнянні з розфасованою їжею, яку астронавти зазвичай споживають під час шестимісячного перебування на низькій навколоземній орбіті.
На МКС астронавти вже вирощували різні види салату, редис і перець чилі. Тепер вони отримають насіння томатів черрі Ред Робін, які будуть використовуватися як один із інгредієнтів салату. Насіння слід вирощувати при двох різних типах освітлення, щоб визначити, який є більш ефективним з точки зору кількості плодів, а також харчової цінності та смаку. Той самий сорт буде вирощений командою вчених на Землі, щоб потім можна було порівняти помідори з обох культур і визначити вплив середовища мікрогравітації на МКС.
Вони будуть готові через три місяці
Вирощувати космічні помідори будуть у невеликих мішечках у спеціальній камері для виробництва овочів під назвою Veggie, де вже успішно вирощують, наприклад, салат. Це експеримент, який є частиною роботи із забезпечення безперервного виробництва свіжої їжі на борту Міжнародної космічної станції.
Вони будуть готові до вживання навесні, тобто приблизно через сто днів від початку процесу росту. Екіпаж оцінить смак, запах, соковитість і консистенцію помідорів. Половина кожного врожаю буде заморожена та відправлена на Землю для аналізу.
Це буде 26-та місія поповнення запасів на МКС, яку здійснює приватна компанія SpaceX мільярдера Ілона Маска за контрактом з NASA.
Основне джерело фото: AngieC – stock.adobe.com
Погода затримує прибуття місії SpaceX з поповнення запасів на Міжнародну космічну станцію. МКС отримає нові сонячні батареї, астронавти також отримають гостинці до нещодавнього свята подяки та насіння помідорів. Овочі будуть вирощуватися в рамках експерименту, який є частиною зусиль, щоб забезпечити постійне виробництво свіжої їжі в космосі.
Запуск місії планується з Космічного центру імені Джона Ф. Кеннеді у Флориді. Космічний корабель Dragon спочатку мав вийти на орбіту у вівторок, але запуск скасували через негоду.
Друга спроба запуску запланована на суботу о 14.20 за місцевим часом (20.20 у Польщі). Якщо погодні умови знову завадять планам, наступне стартове вікно відкриється о 13.58 за місцевим часом у неділю (19.58 у Польщі).
Космічний корабель Dragon має доставити на МКС пару нових сонячних панелей, які мають бути встановлені 29 листопада та 3 грудня, а також інструменти, необхідні для проведення наукових експериментів. Насіння томатів також буде на борту корабля Dragon. Астронавти також отримають такі частування, як морозиво та страви, щоб відзначити свято Дня подяки, яке відзначається 24 листопада в США. Це гостра зелена квасоля, журавлинна та яблучна випічка та гарбузовий пиріг.
Помідори в космосі
Поживні речовини є ключовим елементом, необхідним для підтримки хорошого здоров’я в космосі. Однак свіжих продуктів на космічній станції мало в порівнянні з розфасованою їжею, яку астронавти зазвичай споживають під час шестимісячного перебування на низькій навколоземній орбіті.
На МКС астронавти вже вирощували різні види салату, редис і перець чилі. Тепер вони отримають насіння томатів черрі Ред Робін, які будуть використовуватися як один із інгредієнтів салату. Насіння слід вирощувати при двох різних типах освітлення, щоб визначити, який є більш ефективним з точки зору кількості плодів, а також харчової цінності та смаку. Той самий сорт буде вирощений командою вчених на Землі, щоб потім можна було порівняти помідори з обох культур і визначити вплив середовища мікрогравітації на МКС.
Вони будуть готові через три місяці
Вирощувати космічні помідори будуть у невеликих мішечках у спеціальній камері для виробництва овочів під назвою Veggie, де вже успішно вирощують, наприклад, салат. Це експеримент, який є частиною роботи із забезпечення безперервного виробництва свіжої їжі на борту Міжнародної космічної станції.
Вони будуть готові до вживання навесні, тобто приблизно через сто днів від початку процесу росту. Екіпаж оцінить смак, запах, соковитість і консистенцію помідорів. Половина кожного врожаю буде заморожена та відправлена на Землю для аналізу.
Це буде 26-та місія поповнення запасів на МКС, яку здійснює приватна компанія SpaceX мільярдера Ілона Маска за контрактом з NASA.
Основне джерело фото: AngieC – stock.adobe.com