Яка вулична їжа найкраща у світі? На основі оцінок своїх читачів Taste Atlas регулярно оновлює свій рейтинг найулюбленішої вуличної їжі. Актуальний список представлений нижче. На першому місці вареники, про які, як свідчить кулінарна легенда, забув кухар. Звідси і незвичайний спосіб їх приготування.
Атлас смаку збирає понад 10 000 на своєму веб-сайті. страви та напої практично з усіх куточків світу. Делікатеси вуличної їжі ранжуються за популярністю, розташуванням чи рейтингом. Нижче подаємо поточний рейтинг страв вуличної їжі з найвищим рейтингом:
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Помпеях знайшли стародавній вуличний кіоск з їжею
9. Парата, Індія, оцінка 4,7
Це різновид багатошарового золотисто-коричневого пшеничного хліба, випеченого на топленому маслі або очищеному вершковому маслі. Його часто подають з картоплею, цвітною капустою, часником, іноді також з огірками, йогуртом або м’ясом з овочами. Деякі люди умочують парату в чай, її можна їсти і без добавок. Зазвичай його їдять на сніданок. Крім Індії, парата також популярна в Пакистані, звідки вона родом, або в Бангладеш.
8. Бан Мі, В’єтнам, оцінка: 4,7
Існує багато різних різновидів цих в’єтнамських бутербродів, але всі вони мають спільний інгредієнт – хрусткий французький багет, який привезли до В’єтнаму в колоніальний період. Гарніри можуть бути різноманітними – бутерброди наповнені різними видами м’яса, такими як курка, свинина або яловичина, а також м’ясними нарізками або морепродуктами, а також овочами, такими як огірок, а також добавками, такими як чилі, коріандр, часник і майонез. .
7. Карнітас, Мексика, рейтинг 4,7
Це мексиканське блюдо зі штату Мічоакан. Дослівно перекладається як «маленькі шматочки м’яса». Його готують зі свинини, яку тушать, смажать або готують на повільному режимі протягом кількох годин, а потім розігрівають для отримання хрусткої скоринки. Їх подають з тортильєю, що супроводжується сальсою, квасолею, гуакамоле, лаймом або свіжими овочами.
6. Тако, Мексика, оцінка 4,7
Це традиційна мексиканська страва, яка бере свій початок у 18 столітті. Це тонкі коржі, загорнуті різними начинками. У штаті Сонора ви їсте класичне карне асада, тобто тако з обсмаженими шматочками м’яса, сальсою, цибулею, гуакамоле та скибочкою лайма. У штаті Баха основним інгредієнтом є смажена риба, капуста та майонезний соус.
5. Еспетос, Іспанія, оцінка: 4,8
Це іспанські сардини на грилі, які датуються 19 століттям. Сьогодні їх зазвичай готують, насаджуючи кілька сардин на спеціальну стрижень, приправляючи сіллю і обсмажуючи на відкритому вогні. Коли сардини запекуться і стануть золотистими, їх збризнуть оливковою олією та лимонним соком.
4. Карааге, Японія, рейтинг 4,8
Карааге — це спосіб приготування, при якому невеликі шматочки м’яса, переважно курки, а також риби, маринують, обвалюють у борошні та смажать у фритюрі. Вони випускаються у формі популярних нагетсів і зазвичай подаються з часточками лимона та майонезом. Приготовані таким чином ласощі виходять соковитими всередині і хрусткими зовні.
3. Роті Канаї, Малайзія, оцінка: 4,9
Традиційний малазійський делікатес, хоча вважається, що він був імпортований з Індії. Це здобний хліб із тонко розкачаного, а потім багаторазово складеного та обсмаженого тіста. Його структура хрустка і пухка одночасно. Зазвичай його подають у традиційній круглій формі як доповнення до каррі.
2. Scallion Pancake, Китай, рейтинг 4,9
Хліб із пшеничного борошна, змішаного з олією та дрібно помеленим шалотом. Також в нього часто додають перець, фенхель і кунжут. Зазвичай його подають гарячим, порізаним на шматочки з соєвим соусом. Це одна з найпопулярніших вуличних страв у Китаї та Тайвані.
1. Guotie, Китай, рейтинг 4,9
Це північнокитайські пельмені. Кулінарна легенда свідчить, що це «страва, яку забув кухар». Вареники повинні були бути зроблені, коли розсіяний чоловік, варячи вареники, забув про них і википів усю воду, через що вони прилипли до воку. В даний час такий ефект досягається обсмажуванням сирих вареників на олії, потім заливається невеликою кількістю води і вариться під кришкою. Зазвичай їх фарширують свинячим фаршем, пекінською капустою, імбиром, цибулею-шалот і рисовим вином. Вони мають м’яку і одночасно хрустку текстуру. Їх форма завжди повинна бути довгастою, щоб їх було зручніше відкладати під час приготування.
Основне джерело фото: Shutterstock