Польський сир увійшов до десятки найкращих сирів світу на сайті Taste Atlas. Інтернет-користувачі виділили його поруч з італійськими та французькими сирами.
Портал «Атлас смаку» збирає кулінарні путівники кухонь світу, напр. рецепти, огляди чи рейтинги страв і продуктів. У підготовці списків беруть участь користувачі Інтернету. Цього разу був складений рейтинг найкращих сирів світу, складений на основі рейтингів, наведених на порталі.
Найкращі сири в світі
10. Бундз, Польща. Це сир, виготовлений з овечого молока, який виробляють переважно в регіоні Підгаля. За смаком і консистенцією нагадує сир, має м’який і свіжий смак.
9. Кроттен де Шавіньоль, Франція. Це сир з козячого молока. Він білого кольору або кольору слонової кістки. Має вологу консистенцію з тонкою скоринкою з пліснявою зовні. Смак злегка горіховий.
8. Сент-Андре, Франція. Він виготовляється з коров’ячого молока і походить з Кутанса в Нормандії. Має кислувату скоринку, за якою ховається кремова, ніжна та ароматна текстура сиру. Він збагачений вершками, тому жирність висока – близько 75 відсотків.
7. Пекоріно Тоскано, Італія. Його виробляють у Тоскані, а також у Лаціо та Умбрії. Буває м’яким або напівтвердим. Виготовляється з овечого молока.
6. Моцарелла ді Буфала Кампана, Італія. Виготовляється з буйволячого молока, яке багате кальцієм і білком. Має м’який, але злегка кислуватий смак. Його виробляють тільки в Кампанії або сусідніх регіонах – Лаціо, Апулії та Молізе.
5. Страчкіно ді Крешенца, Італія. Зазвичай його готують з коров’ячого молока, але іноді і з буйволячого. Текстура вершково-масляниста, смак м’який, фруктовий або солодкий.
4. Реблошон, Франція. Це напівтвердий сир, виготовлений з непастеризованого коров’ячого молока, який повинен дозрівати не менше 15 днів. Його шкірка може бути жовтою або помаранчевою, а центр – кольору слонової кістки. Смак горіховий, злегка фруктовий, запах інтенсивний.
3. Буррата, Італія. Виготовляється вручну з коров’ячого молока, сичужного ферменту і вершків. Його слід споживати якомога свіжішим, бажано протягом 24 годин після виробництва.
2. Queijo Serra de Estrela, Португалія. Це напівм’який сир з овечого молока. Він має кремовий, напівм’який жовтуватий колір всередині. Смак його солодкий, злегка кислуватий. Це найстаріший і найбільш традиційний португальський продукт, який користується міжнародним визнанням.
1. Парміджано Реджано, Італія. Виготовляється з частково знежиреного коров’ячого молока. Він має тверду зернисту структуру, а смак може бути горіховим, злегка або сильно гострим. Він був названий на честь міста, з якого походить, Парма.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Обрали найкращий сир у світі 2022. «Він тане на язиці з нотами трав, фруктів і шкіри»
Основне джерело фото: Shutterstock