Хуберт Кієк, кореспондент TVN24 BiS, який з п’ятниці перебуває в ареалі ЛунАрес і бере участь в місії, що моделює справжню експедицію на Срібну кулю, розповів, як зараз виглядає його дієта. Перед камерою він спробував суп, бігос та фрукти.
Місія Theia II 2023, яка імітує подорож на Місяць, триває в дослідницькому центрі LunAres біля Піли (Великопольське воєводство). У ньому беруть участь «Астронавти» з Польщі, Німеччини та Мексики. Що вони їдять зараз, розповів журналіст TVN24 BIS Хуберт Кієк, який виконує функції комунікаційного офіцера.
Суп-суп, рагу та хрустка полуниця
«Вітання з космічної кухні», – розпочав свій черговий звіт наш «місячний». На столі був томатно-перцевий суп у порошку та бігос у такому ж вигляді. Щоб перші та другі страви були готові до вживання, їх потрібно було залити гарячою водою, почекати кілька хвилин і обережно перемішати, розповів він.
За словами Кієка, смак супу був «відмінний», бігос не був «приправлений так добре, як вдома», хоча на смак був «як справжній».
Що їдять космонавти на десерт? Наприклад, сублімовані фрукти, тобто ті, які при заморожуванні піддалися процесу видалення з них води. Кореспондент TVN24 BiS спробував хрустку полуницю, мандарини та інжир… – Рай у роті, – коротко резюмував він.
Як додав Кієк, під час спроби «космічних» делікатесів раціон космонавтів, наприклад тих, хто перебуває на борту Міжнародної космічної станції (МКС), суттєво змінився з часу появи в космосі першої людини Юрія Гагаріна. Сьогодні вони мають у своєму розпорядженні кухнею з усього світу, включаючи американську, італійську, французьку та польську.
З якими труднощами зіткнеться Губерт Кієк під час місії LunAres? За перебігом його візиту на «позаземну» базу слідкуватимемо в серіалі «Наша людина на Місяці» на TVN24 BiS та tvnmeteo.pl.
Основне джерело фото: ТВН24 БіС
Хуберт Кієк, кореспондент TVN24 BiS, який з п’ятниці перебуває в ареалі ЛунАрес і бере участь в місії, що моделює справжню експедицію на Срібну кулю, розповів, як зараз виглядає його дієта. Перед камерою він спробував суп, бігос та фрукти.
Місія Theia II 2023, яка імітує подорож на Місяць, триває в дослідницькому центрі LunAres біля Піли (Великопольське воєводство). У ньому беруть участь «Астронавти» з Польщі, Німеччини та Мексики. Що вони їдять зараз, розповів журналіст TVN24 BIS Хуберт Кієк, який виконує функції комунікаційного офіцера.
Суп-суп, рагу та хрустка полуниця
«Вітання з космічної кухні», – розпочав свій черговий звіт наш «місячний». На столі був томатно-перцевий суп у порошку та бігос у такому ж вигляді. Щоб перші та другі страви були готові до вживання, їх потрібно було залити гарячою водою, почекати кілька хвилин і обережно перемішати, розповів він.
За словами Кієка, смак супу був «відмінний», бігос не був «приправлений так добре, як вдома», хоча на смак був «як справжній».
Що їдять космонавти на десерт? Наприклад, сублімовані фрукти, тобто ті, які при заморожуванні піддалися процесу видалення з них води. Кореспондент TVN24 BiS спробував хрустку полуницю, мандарини та інжир… – Рай у роті, – коротко резюмував він.
Як додав Кієк, під час спроби «космічних» делікатесів раціон космонавтів, наприклад тих, хто перебуває на борту Міжнародної космічної станції (МКС), суттєво змінився з часу появи в космосі першої людини Юрія Гагаріна. Сьогодні вони мають у своєму розпорядженні кухнею з усього світу, включаючи американську, італійську, французьку та польську.
З якими труднощами зіткнеться Губерт Кієк під час місії LunAres? За перебігом його візиту на «позаземну» базу слідкуватимемо в серіалі «Наша людина на Місяці» на TVN24 BiS та tvnmeteo.pl.
Основне джерело фото: ТВН24 БіС