Зимові свята стрімко наближаються і час підібрати цікаві рецепти для святкового столу, щоб скласти на 2024 рік Дракона смачне і оригінальне новорічне меню. Ми зібрали добірку справді смачних та красивих страв, які стануть прикрасою вашого столу та обов'язково сподобаються гостям.
Уподобання Дракона
У 2024 році складаючи новорічне меню, варто враховувати уподобання нового покровителя – Зеленого Дерев'яного Дракона.
Важливо! Оскільки у східній культурі Дракон займає особливе місце і є фігурою, наближеною до Імператора, то й стіл на 2024 рік має бути багатим на різноманітні смаколики. Також рекомендується красиво оформити святковий стіл на кшталт імператорської трапези.
У Зеленого Дерев'яного Дракона свої особливі уподобання в їжі, тому на новорічному столі обов'язково повинні бути страви, до складу яких входять:
- Мал;
- риба;
- морепродукти;
- м'ясо (Дракон віддає перевагу курці, індичці або кролику);
- свіжа зелень;
- гострі спеції.
Яким саме може бути ваше новорічне меню на свято 2024 року, залежить від багатьох факторів, ми пропонуємо свій список страв, вартих вашої уваги.
Гарячі страви з риби
Королевою новорічного меню на 2024 рік Дракона однозначно буде риба, тож почнемо наш список оригінальних рецептів саме з цієї категорії.
Важливо! Рибку з цього розділу подають до столу у гарячому вигляді.
Горбуша, запечена під шубою
Для тих, хто шукає нескладні в реалізації рецепти, які дійсно зможуть прикрасити стіл та урізноманітнити новорічне меню 2024 року, пропонуємо спробувати простий, але неймовірно смачний варіант запікання горбуші.
Інгредієнти:
- філе горбуші – 700 гр.;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- лимон – 1 шт.;
- сметана – 150 гр.;
- майонез – 150 гр.;
- сир (будь-який твердий) – 100 гр.;
- сіль, перець, приправи для запікання риби.
Алгоритм приготування:
- Рибу промити, просушити, порізати на порції.
- Цибулю нарізати великими півкільцями.
- Сир та морква натерти на середню тертку.
- Приготувати соус (майонез + сметана + спеції для рибки).
- У форму для запікання викласти рибу (посолити, поперчити, присипати приправами до смаку) полити соком лимона (за бажанням).
- Викласти кулю нарізаної цибулі.
- Викласти кулю тертої моркви.
- Перемастити шар соусом.
- Викласти шар тертого сиру.
- Запікати при 180℃ протягом 30 хвилин.
Скумбрія під соєвим соусом
Якщо ви не уявляєте собі новорічний стіл на 2024 рік Дракона без скумбрії, пропонуємо запекти улюблену рибку в духовці, замаринувавши її в соєвому соусі.
Інгредієнти:
- свіжа скумбрія (невелика, як на фото) – 2 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- лимон – 1 шт.;
- соєвий соус – 150 мл;
- рослинна олія;
- спеції для запікання риби (за смаком).
Алгоритм приготування:
- Почистіть рибу, відрізавши також хвости та голови.
- Зробіть надрізи поперек тушок для кращого просочення спеціями.
- Присипте рибу спеціями, побризкайте лимонним соком (використовуйте половинку лимона) і соєвим соусом, дайте трохи настоятися (солити не потрібно, оскільки солоний смак надає соєвий соус).
- У форму для запікання викладіть нарізану півкільцями цибулю.
- Викладіть рибу та нарізану півкільцями другу половинку лимона.
- Рясно полийте соєвим соусом.
- Закрийте форму фольгою і випікайте 20 хвилин|мінути| при 180℃.
- Зніміть фольгу, полийте рибу соусом із форми і запікайте відкритою ще 20 хвилин до утворення гарної скоринки.
Соковитий лосось під вершками
Досить цікавий і нескладний рецепт рецепт, який обов'язково оцінить кожен гість.
Інгредієнти:
- філе лосося – 800 гр.;
- вершки (бажано 10%) – 300 мл;
- яйця курячі – 3 шт.;
- лимон – 1 шт.;
- діжонська гірчиця;
- перець ч. мол.;
- зелень: кріп, петрушка, базилік, естрагон.
Приготування:
- Філе риби нарізати порційними шматочками завтовшки 5 см і розташувати у формі, присипавши сіллю, спеціями та соком лимона.
- Жовтки, відокремлені від білка, змішати з вершками, додавши в соус подрібнену зелень, 2 ложки гірчиці дижона і трохи лимонної цедри.
- Заливаємо рибу вершковим соусом.
- Запікаємо 20 хвилин|мінути| при 200℃.
Гарячі страви з м'яса
У багатьох сім'я не уявляє собі меню на Новий 2024 без смачної м'ясної страви. Наступного року не варто подавати на стіл важку і жирну свинину, адже символ року (Зелений Дракон) більше віддає перевагу легким дієтичним м'ясам, таким як кролик, курочка або індичка. Готувати їх досить легко, а як виглядатиме така розкішна прикраса вашого новорічного меню в 2024 можна оцінити на фото, які додаються до рецептів.
Кролик запечений з маслинами
Пропонуємо у 2024 році урізноманітнити меню новорічного столу, приготувавши кролика за новим оригінальним рецептом. Страва має неперевершений аромат і привертає увагу цікавим поєднанням інгредієнтів. Такий кролик обов'язково сподобається всім, хто не байдужий до рецептів на кшталт Італії.
Інгредієнти:
- кролик (великий) – 3 кг;
- консервовані маслини (чорні) – 400 гр;
- цибуля ріпчаста – 1-2 шт.;
- часник – 1 шт.;
- помідори чері – 200 г;
- біле сухе вино – 250 мл;
- оливкова олія;
- коричневий цукор;
- чебрець – 5 гілочок;
- розмарин – 2 гілочки;
- сіль перець.
Алгоритм приготування:
- Кролика необхідно замаринувати з оцтом на 2 години, так м'ясо буде м'якше.
- Наріжте цибулю (бажано півкільцями).
- Розріжте промариновану тушку на порції.
- Натріть сіллю|соль| з перцем.
- Обсмажте на оливковій олії до утворення рум'яної скоринки, потім додайте на сковороду нарізану цибулю та часник і обсмажуйте разом ще 2 хвилини.
- Додайте на сковороду маслини (нарізані кружальцями або цілі, до смаку) і помідори чері, просмажте ще 1-2 хвилини.
- Додати 0,5 ч.л. коричневого цукру, а також розмарин та чебрець.
- Влийте на сковороду вино біле.
- Протушкуйте ще 1-2 хвилини та зніміть з вогню.
- Накрийте фольгою і протушкуйте в духовці 20 хвилин|мінути| при температурі 180℃.
Гомілка індички з апельсинами
Якщо минулого року новорічне меню вже включало в себе запечену цілком курку чи індичку, спробуйте в 2024 році порційний варіант страви, яка точно повинна сподобатися всім, адже «лапки» будуть великі, соковиті та смачні, і їх точно вистачить усім, хто збереться за столом.
Зверніть увагу, що цей рецепт розписаний на 1 кг гомілки. Якщо у вас буде багато гостей, всі інгредієнти варто збільшити в пропорційному співвідношенні в залежності від придбаної кількості м'яса.
Інгредієнти:
- гомілка індички – 1 кг;
- апельсин – 1 шт.;
- соєвий соус – 70 мл;
- гірчиця – 2 ч. л.;
- масло оливкове;
- приправи: перець ч. мовляв, копчена паприка, сушений чебрець.
Приготування:
- Видавити сік з апельсина. Очистіть шкірку і крупно наріжте.
- Часник подрібніть або придуште.
- Змішайте сік та шматочки апельсина, додайте туди соєвий соус, часник, гірчицю, оливкову олію, сіль, спеції.
- Відокремте шкіру на гомілки від м'яса і не знімаючи повністю загорніть так, щоб м'ясо відкрилося.
- Зробіть на лапці кілька проколів, рясно намажте маринадом, поверніть шкіру на місце і знову намажте маринадом.
- Дайте м'ясу промаринуватися в холодильнику приблизно 1 годину.
- Викладіть у форму та запікайте при 200℃ протягом 30 хвилин.
- Переверніть гомілку, полийте маринадом та запікайте ще 20 хвилин.
Курка з грибами у сметанному соусі
Для любителів традиційних поєднань обов'язково додайте в новорічне меню 2024 гарячі страви на основі курки та печериць. Це безпрограшний варіант, який більшість гостей зустрічатимуть із захопленням.
Інгредієнти:
- філе куряче – 500 гр.;
- печериці свіжі – 500 гр.;
- сир твердий (в ідеалі Чеддер) – 150 гр.;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- вершки 20% – 300 мл;
- масло рослинне;
- часник;
- кріп свіжий;
- перець ч. мол.;
- спеції для запікання курки.
Алгоритм приготування:
- Наріжте середніми шматочками філе та обсмажте на сковороді до утворення рум'яної скоринки.
- Перекладіть м'ясо у форму для запікання.
- Наріжте цибулю та гриби, обсмажте разом на повільному вогні.
- Коли цибуля стане прозорою, влийте до грибів 300 мл вершків.
- Залийте м'ясо грибним соусом.
- Затріть зверху сиром.
- Поставте в духовку на 10-15 хвилин|мінути| до утворення рум'яної сирної скоринки.
Закуски з морепродуктами
Оригінальна закуска завжди виступає в ролі яскравої прикраси новорічного столу, тому ми обов'язково рекомендуємо включити в меню 2024 один із запропонованих нижче варіантів.
Мікс канапе з креветками
Страва виглядає дуже яскраво і обов'язково викликає інтерес у гостей, адже різні міні-бутерброди матимуть дуже яскраві варіанти смаків.
Пропонуємо красиво оформити такі три варіанти канапе.
Варіант №1
- Основа – Огірок.
- Паста – Майонез + лимонний сік + свіжа зелень.
- Прикраса – Креветки + свіжа зелень.
Варіант №2
- Основа – крекер.
- Паста – вершковий сир.
- Прикраса – Креветки + свіжа зелень.
Варіант №3
- Основа – білий хліб.
- Паста – м'який сир.
- Прикраса – креветки + помідори чері.
Тарталетки «Мрія Посейдона»
2024 року важливо складати багате меню, адже Дракон – символ імператорської влади. Тарталетки «Мрія Посейдона» – досить дорога страва, але гості оцінять її обов'язково належним чином.
Інгредієнти:
- тушка кальмару – 600 гр.;
- філе лосося (мариноване або копчене, до смаку) – 150 гр.;
- креветки (дрібні, очищені) – 200 гр.;
- ікра червона – 150 гр.;
- курячі яйця – 3 шт.;
- свіжі помідори – 300 гр.;
- лимон – 1 шт.;
- часник – 2 зубочки;
- майонез – 100 гр.;
- сіль, перець ч. мол.;
- готові тарталетки.
Алгоритм приготування:
- Кальмари розморозити та відварити.
- Яйця варимо круто.
- Нарізаємо дрібними кубиками лосось, яйця, кальмари, помідори;
- Додаємо цілими креветки (можна не додавати, а прикрасити ними тарталетку зверху).
- Заправляємо майонезом як салат.
- Розкладаємо у тарталетки.
- Прикрашаємо ікрою та зеленню (можливо креветками).
Гарячі роли з креветками
Оскільки символ 2024 року – Дракон, цілком очевидною буде наявність на новорічному столі ролів з морепродуктами. Цінителі східної кухні вже давно навчилися готувати холодні роли з червоною рибою, ікрою та іншими класичними інгредієнтами. Пропонуємо вам розширити свій асортимент східних страв та здивувати гостей у 2024 році, поставивши на новорічний стіл незвичайні гарячі роли.
Інгредієнти:
- очищені креветки невеликого розміру – 250 г;
- рис для суші – 250 гр.;
- рисовий оцет – 30 мл;
- огірок свіжий – 1 шт.;
- крем-сир – 1 уп.;
- норі – 2 листи;
- борошно – 20 гр.;
- панірувальні сухарі;
- масло рослинне;
- сіль, цукор.
Приготування:
- Відварити креветки 2-3 хв.
- Відваріть рис (як суші).
- Приготуйте заправку для рису (оцет + сіль + цукор) та додайте в рис.
- Наріжте соломкою огірок.
- Просіяне борошно змішайте з водою і посоліть.
- Зробіть рол, викладаючи інгредієнти у такій послідовності: норі, рис, сир, креветки, огірки.
- Розігрійте олію у сковороді.
- Рол опустіть у кляр і паніровку, а потім обсмажте до рум'яної скоринки.
- Готові роли поріжте на порції та оформіть для подачі.
Салати без майонезу
У ТОП новорічних страв 2024 однозначно потраплять смачні салати, в яких не використовується майонез. Відходячи від традицій далекого минулого, багато молодих людей сьогодні віддають перевагу більш легким і менш калорійним варіантам салатів, особливо коли йдеться про новорічну ніч.
Салат з креветками та грейпфрутом
Цікавий екзотичний салат точно оцінять ті, хто боїться набрати за свята зайві кілограми. Адже він легкий і дуже…
Зимові свята стрімко наближаються і час підібрати цікаві рецепти для святкового столу, щоб скласти на 2024 рік Дракона смачне і оригінальне новорічне меню. Ми зібрали добірку справді смачних та красивих страв, які стануть прикрасою вашого столу та обов'язково сподобаються гостям.
Уподобання Дракона
У 2024 році складаючи новорічне меню, варто враховувати уподобання нового покровителя – Зеленого Дерев'яного Дракона.
Важливо! Оскільки у східній культурі Дракон займає особливе місце і є фігурою, наближеною до Імператора, то й стіл на 2024 рік має бути багатим на різноманітні смаколики. Також рекомендується красиво оформити святковий стіл на кшталт імператорської трапези.
У Зеленого Дерев'яного Дракона свої особливі уподобання в їжі, тому на новорічному столі обов'язково повинні бути страви, до складу яких входять:
- Мал;
- риба;
- морепродукти;
- м'ясо (Дракон віддає перевагу курці, індичці або кролику);
- свіжа зелень;
- гострі спеції.
Яким саме може бути ваше новорічне меню на свято 2024 року, залежить від багатьох факторів, ми пропонуємо свій список страв, вартих вашої уваги.
Гарячі страви з риби
Королевою новорічного меню на 2024 рік Дракона однозначно буде риба, тож почнемо наш список оригінальних рецептів саме з цієї категорії.
Важливо! Рибку з цього розділу подають до столу у гарячому вигляді.
Горбуша, запечена під шубою
Для тих, хто шукає нескладні в реалізації рецепти, які дійсно зможуть прикрасити стіл та урізноманітнити новорічне меню 2024 року, пропонуємо спробувати простий, але неймовірно смачний варіант запікання горбуші.
Інгредієнти:
- філе горбуші – 700 гр.;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- лимон – 1 шт.;
- сметана – 150 гр.;
- майонез – 150 гр.;
- сир (будь-який твердий) – 100 гр.;
- сіль, перець, приправи для запікання риби.
Алгоритм приготування:
- Рибу промити, просушити, порізати на порції.
- Цибулю нарізати великими півкільцями.
- Сир та морква натерти на середню тертку.
- Приготувати соус (майонез + сметана + спеції для рибки).
- У форму для запікання викласти рибу (посолити, поперчити, присипати приправами до смаку) полити соком лимона (за бажанням).
- Викласти кулю нарізаної цибулі.
- Викласти кулю тертої моркви.
- Перемастити шар соусом.
- Викласти шар тертого сиру.
- Запікати при 180℃ протягом 30 хвилин.
Скумбрія під соєвим соусом
Якщо ви не уявляєте собі новорічний стіл на 2024 рік Дракона без скумбрії, пропонуємо запекти улюблену рибку в духовці, замаринувавши її в соєвому соусі.
Інгредієнти:
- свіжа скумбрія (невелика, як на фото) – 2 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- лимон – 1 шт.;
- соєвий соус – 150 мл;
- рослинна олія;
- спеції для запікання риби (за смаком).
Алгоритм приготування:
- Почистіть рибу, відрізавши також хвости та голови.
- Зробіть надрізи поперек тушок для кращого просочення спеціями.
- Присипте рибу спеціями, побризкайте лимонним соком (використовуйте половинку лимона) і соєвим соусом, дайте трохи настоятися (солити не потрібно, оскільки солоний смак надає соєвий соус).
- У форму для запікання викладіть нарізану півкільцями цибулю.
- Викладіть рибу та нарізану півкільцями другу половинку лимона.
- Рясно полийте соєвим соусом.
- Закрийте форму фольгою і випікайте 20 хвилин|мінути| при 180℃.
- Зніміть фольгу, полийте рибу соусом із форми і запікайте відкритою ще 20 хвилин до утворення гарної скоринки.
Соковитий лосось під вершками
Досить цікавий і нескладний рецепт рецепт, який обов'язково оцінить кожен гість.
Інгредієнти:
- філе лосося – 800 гр.;
- вершки (бажано 10%) – 300 мл;
- яйця курячі – 3 шт.;
- лимон – 1 шт.;
- діжонська гірчиця;
- перець ч. мол.;
- зелень: кріп, петрушка, базилік, естрагон.
Приготування:
- Філе риби нарізати порційними шматочками завтовшки 5 см і розташувати у формі, присипавши сіллю, спеціями та соком лимона.
- Жовтки, відокремлені від білка, змішати з вершками, додавши в соус подрібнену зелень, 2 ложки гірчиці дижона і трохи лимонної цедри.
- Заливаємо рибу вершковим соусом.
- Запікаємо 20 хвилин|мінути| при 200℃.
Гарячі страви з м'яса
У багатьох сім'я не уявляє собі меню на Новий 2024 без смачної м'ясної страви. Наступного року не варто подавати на стіл важку і жирну свинину, адже символ року (Зелений Дракон) більше віддає перевагу легким дієтичним м'ясам, таким як кролик, курочка або індичка. Готувати їх досить легко, а як виглядатиме така розкішна прикраса вашого новорічного меню в 2024 можна оцінити на фото, які додаються до рецептів.
Кролик запечений з маслинами
Пропонуємо у 2024 році урізноманітнити меню новорічного столу, приготувавши кролика за новим оригінальним рецептом. Страва має неперевершений аромат і привертає увагу цікавим поєднанням інгредієнтів. Такий кролик обов'язково сподобається всім, хто не байдужий до рецептів на кшталт Італії.
Інгредієнти:
- кролик (великий) – 3 кг;
- консервовані маслини (чорні) – 400 гр;
- цибуля ріпчаста – 1-2 шт.;
- часник – 1 шт.;
- помідори чері – 200 г;
- біле сухе вино – 250 мл;
- оливкова олія;
- коричневий цукор;
- чебрець – 5 гілочок;
- розмарин – 2 гілочки;
- сіль перець.
Алгоритм приготування:
- Кролика необхідно замаринувати з оцтом на 2 години, так м'ясо буде м'якше.
- Наріжте цибулю (бажано півкільцями).
- Розріжте промариновану тушку на порції.
- Натріть сіллю|соль| з перцем.
- Обсмажте на оливковій олії до утворення рум'яної скоринки, потім додайте на сковороду нарізану цибулю та часник і обсмажуйте разом ще 2 хвилини.
- Додайте на сковороду маслини (нарізані кружальцями або цілі, до смаку) і помідори чері, просмажте ще 1-2 хвилини.
- Додати 0,5 ч.л. коричневого цукру, а також розмарин та чебрець.
- Влийте на сковороду вино біле.
- Протушкуйте ще 1-2 хвилини та зніміть з вогню.
- Накрийте фольгою і протушкуйте в духовці 20 хвилин|мінути| при температурі 180℃.
Гомілка індички з апельсинами
Якщо минулого року новорічне меню вже включало в себе запечену цілком курку чи індичку, спробуйте в 2024 році порційний варіант страви, яка точно повинна сподобатися всім, адже «лапки» будуть великі, соковиті та смачні, і їх точно вистачить усім, хто збереться за столом.
Зверніть увагу, що цей рецепт розписаний на 1 кг гомілки. Якщо у вас буде багато гостей, всі інгредієнти варто збільшити в пропорційному співвідношенні в залежності від придбаної кількості м'яса.
Інгредієнти:
- гомілка індички – 1 кг;
- апельсин – 1 шт.;
- соєвий соус – 70 мл;
- гірчиця – 2 ч. л.;
- масло оливкове;
- приправи: перець ч. мовляв, копчена паприка, сушений чебрець.
Приготування:
- Видавити сік з апельсина. Очистіть шкірку і крупно наріжте.
- Часник подрібніть або придуште.
- Змішайте сік та шматочки апельсина, додайте туди соєвий соус, часник, гірчицю, оливкову олію, сіль, спеції.
- Відокремте шкіру на гомілки від м'яса і не знімаючи повністю загорніть так, щоб м'ясо відкрилося.
- Зробіть на лапці кілька проколів, рясно намажте маринадом, поверніть шкіру на місце і знову намажте маринадом.
- Дайте м'ясу промаринуватися в холодильнику приблизно 1 годину.
- Викладіть у форму та запікайте при 200℃ протягом 30 хвилин.
- Переверніть гомілку, полийте маринадом та запікайте ще 20 хвилин.
Курка з грибами у сметанному соусі
Для любителів традиційних поєднань обов'язково додайте в новорічне меню 2024 гарячі страви на основі курки та печериць. Це безпрограшний варіант, який більшість гостей зустрічатимуть із захопленням.
Інгредієнти:
- філе куряче – 500 гр.;
- печериці свіжі – 500 гр.;
- сир твердий (в ідеалі Чеддер) – 150 гр.;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- вершки 20% – 300 мл;
- масло рослинне;
- часник;
- кріп свіжий;
- перець ч. мол.;
- спеції для запікання курки.
Алгоритм приготування:
- Наріжте середніми шматочками філе та обсмажте на сковороді до утворення рум'яної скоринки.
- Перекладіть м'ясо у форму для запікання.
- Наріжте цибулю та гриби, обсмажте разом на повільному вогні.
- Коли цибуля стане прозорою, влийте до грибів 300 мл вершків.
- Залийте м'ясо грибним соусом.
- Затріть зверху сиром.
- Поставте в духовку на 10-15 хвилин|мінути| до утворення рум'яної сирної скоринки.
Закуски з морепродуктами
Оригінальна закуска завжди виступає в ролі яскравої прикраси новорічного столу, тому ми обов'язково рекомендуємо включити в меню 2024 один із запропонованих нижче варіантів.
Мікс канапе з креветками
Страва виглядає дуже яскраво і обов'язково викликає інтерес у гостей, адже різні міні-бутерброди матимуть дуже яскраві варіанти смаків.
Пропонуємо красиво оформити такі три варіанти канапе.
Варіант №1
- Основа – Огірок.
- Паста – Майонез + лимонний сік + свіжа зелень.
- Прикраса – Креветки + свіжа зелень.
Варіант №2
- Основа – крекер.
- Паста – вершковий сир.
- Прикраса – Креветки + свіжа зелень.
Варіант №3
- Основа – білий хліб.
- Паста – м'який сир.
- Прикраса – креветки + помідори чері.
Тарталетки «Мрія Посейдона»
2024 року важливо складати багате меню, адже Дракон – символ імператорської влади. Тарталетки «Мрія Посейдона» – досить дорога страва, але гості оцінять її обов'язково належним чином.
Інгредієнти:
- тушка кальмару – 600 гр.;
- філе лосося (мариноване або копчене, до смаку) – 150 гр.;
- креветки (дрібні, очищені) – 200 гр.;
- ікра червона – 150 гр.;
- курячі яйця – 3 шт.;
- свіжі помідори – 300 гр.;
- лимон – 1 шт.;
- часник – 2 зубочки;
- майонез – 100 гр.;
- сіль, перець ч. мол.;
- готові тарталетки.
Алгоритм приготування:
- Кальмари розморозити та відварити.
- Яйця варимо круто.
- Нарізаємо дрібними кубиками лосось, яйця, кальмари, помідори;
- Додаємо цілими креветки (можна не додавати, а прикрасити ними тарталетку зверху).
- Заправляємо майонезом як салат.
- Розкладаємо у тарталетки.
- Прикрашаємо ікрою та зеленню (можливо креветками).
Гарячі роли з креветками
Оскільки символ 2024 року – Дракон, цілком очевидною буде наявність на новорічному столі ролів з морепродуктами. Цінителі східної кухні вже давно навчилися готувати холодні роли з червоною рибою, ікрою та іншими класичними інгредієнтами. Пропонуємо вам розширити свій асортимент східних страв та здивувати гостей у 2024 році, поставивши на новорічний стіл незвичайні гарячі роли.
Інгредієнти:
- очищені креветки невеликого розміру – 250 г;
- рис для суші – 250 гр.;
- рисовий оцет – 30 мл;
- огірок свіжий – 1 шт.;
- крем-сир – 1 уп.;
- норі – 2 листи;
- борошно – 20 гр.;
- панірувальні сухарі;
- масло рослинне;
- сіль, цукор.
Приготування:
- Відварити креветки 2-3 хв.
- Відваріть рис (як суші).
- Приготуйте заправку для рису (оцет + сіль + цукор) та додайте в рис.
- Наріжте соломкою огірок.
- Просіяне борошно змішайте з водою і посоліть.
- Зробіть рол, викладаючи інгредієнти у такій послідовності: норі, рис, сир, креветки, огірки.
- Розігрійте олію у сковороді.
- Рол опустіть у кляр і паніровку, а потім обсмажте до рум'яної скоринки.
- Готові роли поріжте на порції та оформіть для подачі.
Салати без майонезу
У ТОП новорічних страв 2024 однозначно потраплять смачні салати, в яких не використовується майонез. Відходячи від традицій далекого минулого, багато молодих людей сьогодні віддають перевагу більш легким і менш калорійним варіантам салатів, особливо коли йдеться про новорічну ніч.
Салат з креветками та грейпфрутом
Цікавий екзотичний салат точно оцінять ті, хто боїться набрати за свята зайві кілограми. Адже він легкий і дуже…