Напередодні Нового року на кухні панує святкова атмосфера. З шаф дістають посуд, готують апетитні закуски та салати. Заздалегідь підбирають дизайн скатертини та прикраси, які підкреслять смакові якості страв, що готуються. Новорічний декор має бути яскравим та яскравим.
Навіть гарячі страви на Новий рік обирають, виходячи з уподобань символу року. На святковому столі обов'язково повинні бути вогняні відтінки. Підійдуть різні варіації оранжевого, червоного, бордового. Салат можна заправити соусом червоного кольору, а м'ясо прикрасити часточками томатів. Як декоративні елементи виступають фігурні свічки у формі новорічного символу, тарілки з кольорового скла, різні гірлянди та статуетки.
Нескладні страви на Новий рік
Напередодні свята не хочеться довго поратися біля плити. Смачну їжу можна приготувати швидко, якщо використати новорічні рецепти на Новий рік. Визначитись з вибором допоможуть фотографії, що ілюструють кожну покрокову інструкцію. Вибравши блюдо, що сподобалося, навіть недосвідчений кулінар зможе приготувати справжній шедевр. Всі частування, наведені в цій статті, смачні, і при цьому досить прості.
Бутерброди на будь-який випадок
Практично завжди в якості закуски подають шинку та сир у нарізці. Таким частуванням гостей здивувати не вийде. Професійні кухарі рекомендують подавати гарячі бутерброди. Шматочки хліба посипають оливками чи маринованими огірками. Поверх кожної заготовки кладуть скибочку сиру, сендвічі, що виходять, ставлять в духовку. Як тільки розплавиться сир, можна вважати, що частування готове.
Гарячі страви з м'яса
Без прянощів їжа здається прісною та зовсім несвятковою. Самостійно підбирати пряні трави не потрібно. У магазині продаються готові суміші того чи іншого продукту. М'ясо вибирають залежно від своїх побажань. Відмінним варіантом стане свинина чи яловичина. Багато хто купує вирізку, досить соковиту і не надто жирну.
Французькі відбивні
Знайома з дитинства страва завжди викликає бурю позитивних емоцій. Французька кухня не схильна до тенденцій моди і завжди актуальна. Приготування відбивних не забере багато часу, тому їх слід включити до новорічної програми.
Необхідні інгредієнти на 4 порції:
- 500 гр. свинячої вирізки
- суміш спецій ''Прованс'', сіль та червоний перець
- 1 чайна ложка порошку гірчичного
- 1 ст. ложка меду
- 2/3 склянки майонезу або жирної сметани
- сир твердий тертий 100-200 г
- 2 ст. ложки рослинної олії
Технологія приготування:
Відбивні французькою подають з листочками салату, збризканими соком лимона. М'ясо потрібно їсти гарячим, поки сир не затвердіє. Гарніри та салати не потрібні. У свинині міститься достатня кількість вітамінів та мікроелементів.
Поживні та освітлювальні овочі
Калорійне м'ясо чудово поєднується із овочевими добавками. Так як символ року подобається червоний колір, то і овочі потрібно підібрати червоного кольору. Гурманам сподобається вишукане м'ясо по-французьки з томатами.
На трьох осіб знадобиться така кількість продуктів:
- Вирізка свиняча – 450 грам
- Два великоплідні помідори
- Цибулини – 2 штуки
- Дрібнонарізана зелень – 35 грам
- Оцет яблучний – 35 мілілітрів
- Прянощі, сіль
Спосіб приготування:
Гаряче лист ставлять прямо на стіл, прикрасивши свіжими овочами. Виходить смачний м'ясний багатошаровий пиріг. Гості можуть самі покласти шматочок у тарілку або попросити господарку вечора.
М'ясний рулет
У меню кожного ресторану присутні соковиті та ніжні рулети. Відвідувачі готові викласти чималі суми, щоб поласувати улюбленим делікатесом. У домашніх умовах можна приготувати смачні страви, нічим не гірші за ресторанні. Зробити смачний рулет допоможуть найпопулярніші новорічні рецепти.
Таманський – апетитний і незвичайний
Знаменитий рулет із двох сортів м'яса. Рецепт розрахований на 6 порцій.
Знадобляться такі інгредієнти:
- фарш з яловичини з додаванням свинини – 700 грам
- свинячий бекон – 400 гр.
- Цибулина подрібнена – 1 шт.
- Розмелені пшеничні крекери – 10 штук
- 1 яйце
- Приправа ''Перець Чилі''
- Спеції для м'ясних страв та сіль
- Соус для барбекю
Як готувати правильно:
Картопля — багата різноманітність
Універсальний овоч, з якого можна приготувати шикарне частування або скромне обіднє блюдо. З картоплі виходять найсмачніші гарніри. Люди, які не їдять м'ясну їжу, з радістю поласують овочевими закусками.
Печене курча з картоплею
На сторінках кулінарних видань фотографії запеченого птаха так і розігрують апетит. Приготувати курку під силу кожному.
Для початку доведеться закупити продукти зі списку:
- курчата бройлер – 1кг.
- 7 картоплин середнього розміру
- бульйон курячий – 1/4 склянки
- 1 лимон
- вино біле – 50 мл.
- часник 2-4 зубчики
- олія — чверть склянки
- приправи
Рецепт розрахований на 4-х осіб.
Низькокалорійний птах
Курячі грудки часто їдять люди, що худнуть і люди, які ведуть здоровий спосіб життя. Дієтичне біле філе багате на мінеральні речовини і при цьому не надто калорійне. Розбавити м'ясні новорічні гарячі страви можна сирими або тушкованими овочами.
До Нового року слід запастися куркою з болгарським перцем. Продукт можна подати як окреме частування, або використовувати як заправку. За один раз можна зробити одразу п'ять порцій.
Для приготування курки з перцем знадобляться різні продукти:
- три курячі грудки
- 1 болгарський перець
- скибочки сиру ''Моцарелла'' та ''Сулугуні'' – 50 гр.
- масло вершкове – 50 грам
- шинка іспанська – 14 штук
- зубчик часнику тертий – 1 штука
- сіль і перець
- коріандр у нарізці – 6 гілочок
Як приготувати швидко та смачно:
Різдвяний птах з яблуком та чорносливом
Фрукти часто включають до складу м'ясних страв. Кислота, що міститься в яблуках, пом'якшує м'ясні волокна, а сушена злива надає характерного смаку. Засмажена птиця виділяє пряний аромат і набуває золотистого відтінку.
Список необхідних компонентів:
- курча – 1 кг.
- яблука – 500 грам.
- чорнослив – 100-200 грам
- сметана – 150 грам
- спеції
Спосіб приготування:
Теги: # новорічні страви з птиці, # новорічні закуски, # м'ясні новорічні гарячі страви, # нескладні страви на Новий рік, # Популярні новорічні рецепти, # страви з картоплі на Новий рік
Напередодні Нового року на кухні панує святкова атмосфера. З шаф дістають посуд, готують апетитні закуски та салати. Заздалегідь підбирають дизайн скатертини та прикраси, які підкреслять смакові якості страв, що готуються. Новорічний декор має бути яскравим та яскравим.
Навіть гарячі страви на Новий рік обирають, виходячи з уподобань символу року. На святковому столі обов'язково повинні бути вогняні відтінки. Підійдуть різні варіації оранжевого, червоного, бордового. Салат можна заправити соусом червоного кольору, а м'ясо прикрасити часточками томатів. Як декоративні елементи виступають фігурні свічки у формі новорічного символу, тарілки з кольорового скла, різні гірлянди та статуетки.
Нескладні страви на Новий рік
Напередодні свята не хочеться довго поратися біля плити. Смачну їжу можна приготувати швидко, якщо використати новорічні рецепти на Новий рік. Визначитись з вибором допоможуть фотографії, що ілюструють кожну покрокову інструкцію. Вибравши блюдо, що сподобалося, навіть недосвідчений кулінар зможе приготувати справжній шедевр. Всі частування, наведені в цій статті, смачні, і при цьому досить прості.
Бутерброди на будь-який випадок
Практично завжди в якості закуски подають шинку та сир у нарізці. Таким частуванням гостей здивувати не вийде. Професійні кухарі рекомендують подавати гарячі бутерброди. Шматочки хліба посипають оливками чи маринованими огірками. Поверх кожної заготовки кладуть скибочку сиру, сендвічі, що виходять, ставлять в духовку. Як тільки розплавиться сир, можна вважати, що частування готове.
Гарячі страви з м'яса
Без прянощів їжа здається прісною та зовсім несвятковою. Самостійно підбирати пряні трави не потрібно. У магазині продаються готові суміші того чи іншого продукту. М'ясо вибирають залежно від своїх побажань. Відмінним варіантом стане свинина чи яловичина. Багато хто купує вирізку, досить соковиту і не надто жирну.
Французькі відбивні
Знайома з дитинства страва завжди викликає бурю позитивних емоцій. Французька кухня не схильна до тенденцій моди і завжди актуальна. Приготування відбивних не забере багато часу, тому їх слід включити до новорічної програми.
Необхідні інгредієнти на 4 порції:
- 500 гр. свинячої вирізки
- суміш спецій ''Прованс'', сіль та червоний перець
- 1 чайна ложка порошку гірчичного
- 1 ст. ложка меду
- 2/3 склянки майонезу або жирної сметани
- сир твердий тертий 100-200 г
- 2 ст. ложки рослинної олії
Технологія приготування:
Відбивні французькою подають з листочками салату, збризканими соком лимона. М'ясо потрібно їсти гарячим, поки сир не затвердіє. Гарніри та салати не потрібні. У свинині міститься достатня кількість вітамінів та мікроелементів.
Поживні та освітлювальні овочі
Калорійне м'ясо чудово поєднується із овочевими добавками. Так як символ року подобається червоний колір, то і овочі потрібно підібрати червоного кольору. Гурманам сподобається вишукане м'ясо по-французьки з томатами.
На трьох осіб знадобиться така кількість продуктів:
- Вирізка свиняча – 450 грам
- Два великоплідні помідори
- Цибулини – 2 штуки
- Дрібнонарізана зелень – 35 грам
- Оцет яблучний – 35 мілілітрів
- Прянощі, сіль
Спосіб приготування:
Гаряче лист ставлять прямо на стіл, прикрасивши свіжими овочами. Виходить смачний м'ясний багатошаровий пиріг. Гості можуть самі покласти шматочок у тарілку або попросити господарку вечора.
М'ясний рулет
У меню кожного ресторану присутні соковиті та ніжні рулети. Відвідувачі готові викласти чималі суми, щоб поласувати улюбленим делікатесом. У домашніх умовах можна приготувати смачні страви, нічим не гірші за ресторанні. Зробити смачний рулет допоможуть найпопулярніші новорічні рецепти.
Таманський – апетитний і незвичайний
Знаменитий рулет із двох сортів м'яса. Рецепт розрахований на 6 порцій.
Знадобляться такі інгредієнти:
- фарш з яловичини з додаванням свинини – 700 грам
- свинячий бекон – 400 гр.
- Цибулина подрібнена – 1 шт.
- Розмелені пшеничні крекери – 10 штук
- 1 яйце
- Приправа ''Перець Чилі''
- Спеції для м'ясних страв та сіль
- Соус для барбекю
Як готувати правильно:
Картопля — багата різноманітність
Універсальний овоч, з якого можна приготувати шикарне частування або скромне обіднє блюдо. З картоплі виходять найсмачніші гарніри. Люди, які не їдять м'ясну їжу, з радістю поласують овочевими закусками.
Печене курча з картоплею
На сторінках кулінарних видань фотографії запеченого птаха так і розігрують апетит. Приготувати курку під силу кожному.
Для початку доведеться закупити продукти зі списку:
- курчата бройлер – 1кг.
- 7 картоплин середнього розміру
- бульйон курячий – 1/4 склянки
- 1 лимон
- вино біле – 50 мл.
- часник 2-4 зубчики
- олія — чверть склянки
- приправи
Рецепт розрахований на 4-х осіб.
Низькокалорійний птах
Курячі грудки часто їдять люди, що худнуть і люди, які ведуть здоровий спосіб життя. Дієтичне біле філе багате на мінеральні речовини і при цьому не надто калорійне. Розбавити м'ясні новорічні гарячі страви можна сирими або тушкованими овочами.
До Нового року слід запастися куркою з болгарським перцем. Продукт можна подати як окреме частування, або використовувати як заправку. За один раз можна зробити одразу п'ять порцій.
Для приготування курки з перцем знадобляться різні продукти:
- три курячі грудки
- 1 болгарський перець
- скибочки сиру ''Моцарелла'' та ''Сулугуні'' – 50 гр.
- масло вершкове – 50 грам
- шинка іспанська – 14 штук
- зубчик часнику тертий – 1 штука
- сіль і перець
- коріандр у нарізці – 6 гілочок
Як приготувати швидко та смачно:
Різдвяний птах з яблуком та чорносливом
Фрукти часто включають до складу м'ясних страв. Кислота, що міститься в яблуках, пом'якшує м'ясні волокна, а сушена злива надає характерного смаку. Засмажена птиця виділяє пряний аромат і набуває золотистого відтінку.
Список необхідних компонентів:
- курча – 1 кг.
- яблука – 500 грам.
- чорнослив – 100-200 грам
- сметана – 150 грам
- спеції
Спосіб приготування:
Теги: # новорічні страви з птиці, # новорічні закуски, # м'ясні новорічні гарячі страви, # нескладні страви на Новий рік, # Популярні новорічні рецепти, # страви з картоплі на Новий рік