Готуючи покупки до різдвяного столу, багато хто з нас, мабуть, потягнеться за кількома традиційними ласощами, які, як виявилося, здобули міжнародне визнання. Деякі з них увійшли до нещодавно опублікованого рейтингу 100 найкращих м’ясних продуктів світу.
Taste Atlas – це портал, який представляє себе як туристичний путівник кухнями світу. Він публікує огляди їжі та ресторанів, але в основному відомий своїми рейтингами, які охоплюють широке поширення в соціальних мережах. Оцінює як найкращі кухні світу, так і окремі види страв. Наприклад, він зібрав найкращі вироблені сири та пельмені. Важливо, що майже у всіх списках є страви з Польщі, що свідчить про те, що нашу кухню цінують у всьому світі. Так і цього разу – у рейтингу сотні найкращих м’ясних продуктів світу, представленому минулого четверга Taste Atlas.
Перші три місця посіли вироби з ІспаніїShutterstock
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Найкраща вулична їжа у світі. На вершині рейтингу «страва, про яку забув кухар».
Рейтинг 100 найкращих м’ясних продуктів світу
Хоча кінець Великого посту – це період, коли споживання м’ясних продуктів традиційно обмежене, багато з них з’являються на польських столах під час Великодня. Як виявилося, деякі з них є міжнародними кулінарними хітами. У світовому списку найсмачніших нарізок та інших м’ясних виробів польські делікатеси не займають перших місць, але їх досить багато. І так з кінця, дивлячись на соте місце, маємо всім відоме беконпосідає 77 позицію в рейтингу ялівцевої ковбаси61. традиц копчена лисецька ковбаса з Малопольщіі 56 популярних краківський сухий. Вони також у топ-50 вирізка (48 місце) і мисливська ковбаса (33 місце). Вони займають найвищу позицію серед польських товарів Старопольські ковбаски, на 29 місці Портал описує їх як довгі, тонкі, іноді дуже сухі сосиски, які подаються парами. Як він стверджує, їх назва походить від кабана або кабанка, молода свиня, відгодована переважно картоплею.
Які продукти очолили список? Весь подіум рейтингу зайняли шинки з Іспанії, випередивши навіть відомі у світі пармські шинки. І ось третім став Jamón Ibérico, другим – Jamón ibérico de bellota, а першим – подібний, але ще більш «шляхетний» Jamón 100% ibérico de bellota. «Вважається найвишуканішим сортом іберійської шинки, вона виготовляється з м’яса 100% чистих іберійських чорних свиней, які вільно бродять на дубових пасовищах (Dehesa) і харчуються жолудями (bellota)», – пише портал.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ось найнебезпечніші продукти у світі
Основне джерело фото: Shutterstock