Які пельмені найкращі? Як пише tasteatlas.com, не польські. Смажені китайські пельмені Guotie перемогли в рейтингу 100 найкращих пельменів світу. Однак у всьому списку чимало страв нашої країни.
Tasteatlas.com називає себе «енциклопедією смаків, атласом традиційних страв, місцевих інгредієнтів і автентичних ресторанів» із каталогізованим понад 10 000 каталогів. страви та напої з усього світу. Час від часу портал публікує рейтинги страв, які викликають значний інтерес – сири, тістечка, бутерброди, хліб, солодощі… В останньому рейтингу від понеділка, 13 березня, було представлено «100 найкращих вареників світу». .
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Найкраща вулична їжа у світі. На вершині рейтингу «страва, про яку забув кухар».
Польща – це електростанція п’єрогі
Беззаперечно, ми вже давно сильні у цьому кулінарному змаганні. як довго? За легендою, з часів «Святого Яцка з варениками», тобто Яцека Одровонжа, який жив на межі 12-13 ст. Говорили, що цей польський проповідник і місіонер був у захваті від них під час свого перебування в Києві. Повернувшись на дачу, годував варениками бідних.
Не дивно, що в рейтингу tasteatlas.com багато видів вареників і страв, подібних до них, з Польщі. Невже всі вареники? Напевно, у багатьох гурманів виникнуть сумніви. Але перерахуємо для порядку – з місцями, які вони посіли в рейтингу.
93. Pyzy 78. Kartacze 52. Lazy 47. Kopytka 32. Сілезькі галушки
Виготовлення пельменівShutterstock
«Правильні» вареники – з капустою та грибами, м’ясом чи сиром – посіли 4 місце, відразу за п’єдесталом пошани. Як зазначає портал, кожна польська родина має для себе свій варіант начинки. Вони можуть бути солодкими, сухими, гострими або навіть гострими. Також в Атласі смаку є вареники з начинкою з полуниці та чорниці. Він додає, що вони є традиційною святвечірньою стравою, хоча спірним може бути інше твердження, що «їх подають як 12-ту страву під час святвечірньої вечері».
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Рецепти 100-річної давності на вашій кухні
Найкращі пельмені в світі – рейтинг
Хто перегнав польські вареники? На третьому місці портал перераховує манти — традиційні турецькі пельмені, фаршировані рясно приправленим м’ясом і цибулею, які зазвичай подаються з йогуртом і часником. Друге місце п’єдесталу – частково польське, хоча портал приписав його нашим сусідам із Литви. Йдеться про колдуни, або наші колдуни (в Білорусі їх називають калдунами). Tasteatlas.com пише, що зазвичай їх фарширують свинячим або яловичим фаршем або грибами, а зверху поливають маслом, майонезом або шкварками.
На першому місці були гуотіе – смажені пельмені з Північного Китаю, зазвичай фаршировані свининою, пекінською капустою, імбиром, цибулею-шалот, з додаванням рисового вина і кунжутного масла. Хрусткі та ніжні завдяки особливому способу приготування.
Нижче наведено топ-50 рейтингу.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ось найнебезпечніші продукти у світі
Основне джерело фото: Shutterstock