Вибираєте цікаві новорічні рецепти, щоб здивувати гостей на Новий 2024 – ми пропонуємо включити у святкове меню такі смачні салати.
Важливо! Як можна цікаво оформити салати на Новий 2024 рік Дракона ми розбирали в готельному матеріалі, тому сьогодні поговоримо саме про рецепти та покрокове приготування салатів з майонезом і без.
Салати без майонезу
Цього разу ми зустрічатимемо 2024 рік Дракона, тому новорічний салат цілком може бути «вогнедишним». Для поціновувачів оригінальних страв пропонуємо кілька цікавих рецептів (гострих і з більш м'яким смаком), які обов'язково сподобаються гостям та стануть справжньою окрасою новорічного столу. Приготувати салати, що зацікавили, на НГ 2024 допоможе детальний алгоритм приготування з покроковими фото.
Тайський Дракон
Гострий східний салат до нового 2024 року – чудова ідея, адже він не тільки сподобається символу року Дракону, а стимулюватиме апетит у гостей своїм яскравим екзотичним смаком.
Інгредієнти:
- яловичина – 800 гр.;
- помідори – 2 шт.;
- огірки (свіжі) – 3 шт.;
- перець болгарський – 2 шт. (зелений та жовтий);
- соус соєвий;
- масло оливкове;
- зелень петрушки свіжа;
- цибуля зелена.
Приготування:
- Наріжте огірки великими шматочками (як ілюструє фото) і посоліть.
- Відварену та охолоджену яловичину наріжте великими шматочками.
- Замаринуйте м'ясо в соусі (соєвий соус + оливкова олія + подрібнений часник + мелений чорний перець).
- Наріжте цибулю.
- Наріжте смужками болгарський перець.
- Обсмажте цибулю із перцем.
- Наріжте часточками помідор і видаліть внутрішню частину з насінням, залишивши м'ясисту частину зі шкіркою (при бажанні можна готувати страву, використовуючи часточки помідора повністю).
- Подрібніть зелень петрушки та цибулю.
- Викладіть у миску обсмажений перець, помідори, м'ясо та зелень. Перемішайте, дайте настоятися страві.
- Для подачі на стіл перекладіть у гарне блюдо, так салатик матиме ще більш вражаючий вигляд.
Ревнивець – салат на Новий 2024 рік
Страва не найпростіша у плані приготування, але має яскравий оригінальний смак, тому її точно варто приготувати на свято.
Інгредієнти:
- Філе курки – 200 г;
- сир фета – 150 г;
- сметана – 2 ст. л.;
- цибуля – 1 шт.;
- перець болгарський – 1 шт.;
- мандарин;
- салат;
- кріп;
- масло оливкове;
- соус соєвий;
- батон;
- часник;
- кунжут чорний;
- перець ч. мол.;
- приправа “прованські трави”.
Приготування:
- Наріжте курку.
- Замаринуйте в соєвому соусі з додаванням оливкової олії, чорного перцю та кунжуту.
- Обсмажте до утворення гарної рум'яної скоринки.
- Наріжте батон кубиками і просочіть соусом (оливкова олія + соєвий соус + прованські трави + подрібнений часник).
- Обсмажте до рум'яної скоринки.
- Розітріть до утворення однорідної маси фету, подрібнений часник та кріп.
- Скачайте із сирної маси невеликі кульки.
- Приготуйте заправку (сметана+соєвий соус+сік 0,5 апельсина+перець).
- Порвіть (або поріжте) салат.
- Наріжте цибулю півкільцями.
- Наріжте болгарський перець тонкою соломкою.
- Додайте до зелені обсмажене м'ясо.
- Викладіть масу на гарне блюдо.
- Полийте сметанним соусом.
- Присипте обсмаженими шматочками батона.
- Викладіть зверху сирні кульки.
- Можна також прикрасити часточками апельсина.
З кроликом (теплий)
Минулого сезону на святковий стіл було заборонено ставити кроляче м'ясо, але в 2024 цілком можна побалувати себе і улюблених гостей, приготувавши теплий новорічний салат з м'ясом кролика і
Інгредієнти:
- філе кролика – 200 г;
- гриби гливи – 150 г;
- помідори в'ялені – 100 г;
- насіння очищене (соняшника) – 30 г;
- насіння фенхелю;
- корінь імбирний – 10 г;
- масло рослинне;
- оцет (червоний винний);
- рукола – 1 пучок;
- салатний мікс Фрізе, Айсберг, Лолло Росса
- сушений чебрець;
- сіль перець.
Приготування:
- Тушку кролика вимочити у воді з оцтом протягом 5-8 годин.
- Відокремити філе зі спинки (решту м'яса можна використовувати для приготування інших новорічних страв).
- Філе нарізаємо кубиками середнього розміру.
- Нарізати гриби смужками завширшки по 5 см.
- Ріжемо імбир великими кубиками і обсмажуємо в олії, щоб отримати аромат.
- Додаємо на сковороду м'ясо кролика та обсмажуємо до отримання рум'яної скоринки.
- Додаємо на сковороду гриби, солимо, перчимо, додаємо чебрець і обсмажуємо ще 5-7 хвилин (на фінальному етапі крупно нарізаний імбир необхідно вибрати, він нам більше не потрібен).
- Листя різних сортів салату рвемо великими шматками змішуємо з подрібненою руколою та дрібно нарізаними в'яленими помідорами.
- Зробити заправку (олія оливкова + червоний винний оцет) і змішати із зеленню.
- Перед подачею красиво викласти на блюдо «подушку» із зелені, а зверху – м'ясо із грибами.
- Прикрашатимемо страву насінням і насінням фенхелю.
З червоною рибою
На Новий 2024 рік на столі обов'язково повинні бути присутні рибні салати, адже це улюблені ласощі Дракона. Пропонуємо до вашої уваги покроковий рецепт з докладними покроковими фото, який допоможе швидко приготувати гарний і дуже смачний варіант легкого новорічного салату з червоною рибкою, який «відлетить» швидше за традиційне олів'є.
Інгредієнти:
- червона риба малосольна – 200 г;
- салатний мікс – 200 г;
- свіжий огірок – 1 шт.;
- перець болгарський – 1 шт.;
- цибуля (бажано червона, солодка) – 1 шт.;
- авокадо – 1 шт.;
- рослинна олія;
- діжонська гірчиця;
- мед;
- соєвий соус;
- оцет яблучний;
- кунжут;
- сіль, цукор.
Приготування:
- Нарізати півкільцями половину цибулини. Додати по щіпці солі та цукру, також ложку яблучного оцту. Дати цибулі трохи промаринуватися.
- Нарізати соломкою огірок.
- Нарізати соломкою половину великого болгарського перцю.
- Очистити та нарізати скибочками авокадо.
- Рибу нарізати слайсами.
- Порізати або крупно порвати салат та руколу.
- Обсмажити кунжут на сковорідці.
- Готуємо соус (2 ст. л. олії + 1 ст. л дижонської гірчиці + 4 ст. л. соєвого соусу + 1 ч.л. меду).
- Салатну суміш, перець, огірки, замариновану цибулю змішати в мисці з соусом (використовуємо третину приготовленого об'єму).
- Викласти суміш на тарілку як подушку.
- Зверху розташувати авокадо та слайси з червоної риби.
- Заправити соусом, що залишився, і присипати кунжутом.
Важливо! Всі новорічні салати зі свіжою зеленню, які ви вирішите приготувати на 2024 рік, необхідно подавати свіжими, інакше листя салату втратить вигляд і смакові якості.
Легкий салат «Ласун»
Кожен гість буде в захваті, якщо на вашому новорічному столі опиниться «Ласунка», адже поєднання таких інгредієнтів, як копченого м'яса та оливки, обіцяє яскравий і насичений смак. При цьому рецепт досить простий і готувати його можна дуже швидко.
Інгредієнти:
- сирокопчене м'ясо;
- яйця курячі (варені круто) – 2 шт.;
- оливки – 1 банка;
- листя салату;
- рукола;
- помідори чері – 8 шт;
- сир вершковий;
- діжонська гірчиця;
- масло оливкове;
- сік лимона;
- часник;
- сіль, цукор;
- кунжут або кедрові горіхи для присипки.
Приготування:
- Салатний мікс промити, просушити паперовим рушником та викласти на тарілку.
- Зверху викласти крупно нарізані варені яйця.
- Нарізати крупними часточками помідори.
- Додати до салату.
- Відкрити м'ясо, нарізане слайсами. Покласти на шматочок м'яса 1 ч. л. вершкового сиру.
- Сформувати рулетики та порізати кожен на 3 частини.
- Викласти у блюдо на раніше підготовлену подушку із зелені.
- Додати цілі оливки без кісточки.
- Готуємо заправку (2 ст.л. дижонської гірчиці + 2 ст.л. цукру + сік 0,5 лимона + подрібнені 2 зубчики часнику + 2 ст.л. оливкової олії). Все ретельно перемішуємо до одержання однорідної консистенції.
- Поливаємо салат заправкою.
- Присипаємо кунжутом.
Салати з майонезом
Для більшості з нас традиційними на зимові свята вважаються новорічні салати з майонезом, і в 2024 році ми пропонуємо здивувати гостей новими смаками, реалізувавши цікаві рецепти згідно з детальною інструкцією з фото.
Зимовий кайф
У 2024 році альтернативою класичним та неординарним рецептам «олів'є» та «крабов'я» стануть салати з гострими сухариками та ароматним копченим м'ясом курки. Пропонуємо вашій увазі цікавий рецепт такого салату, зробити який не складе труднощів навіть кулінарам-початківцям.
Інгредієнти:
- копчена куряча грудка – 450 г;
- твердий сир – 200 г;
- помідори – 4 шт.;
- яйця курячі – 5 шт.;
- хліб (або готові сухарики із яскравим смаком);
- часник;
- мак 1-2 ст.
- майонез;
- рослинна олія;
- сіль, перець, копчена паприка.
Приготування:
- Відварити яйця круто.
- Поки чиста сковорода обсмажити мак. Пересипати в миску і відставити.
- Підготувати часникову олію (видавити 1 зубчик часнику + сіль, перець, паприка + олію).
- Нарізати кубиками сир.
- Нарізувати|нарізати| кубиками хліб або батон.
- Часникове масло|мастило| вилити на сковорідку через сито, віджавши і прибравши все зайве.
- Обсмажуємо хліб до утворення рум'яної скоринки.
- Нарізати кубиками помідори.
- Нарізати яйця.
- Нарізати копчене м'ясо курки.
- Майонез перекладіть у кондитерський мішок, а на блюдо поставте кільце діаметром 24 см.
- Викладаємо інгредієнти у такому порядку: курка, яйце (посолити, поперчити), помідори (без соку), сир. Кожен шар перекриваємо сіточкою з майонезу.
- Якщо салат готується заздалегідь, то на даному етапі можна закрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник.
- Перед подачею присипаємо сухариками та маком.
Єлизавета
Якщо ви любите салати з грибами, пропонуємо приготувати на Новий 2024 варіант «Єлизавета», який обов'язково запам'ятається гостям ефектним виглядом і пікантним смаком. Готується салат швидко, що дуже доречним, якщо ви запланували в новорічному меню багато складних позицій.
Інгредієнти:
- свинина відварена чи запечена – 300 г;
- солоні огірки – 3 шт.;
- гриби печериці – 200 г;
- сир твердий – 100 г;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- чорні та зелені оливки;
- сіль перець.
Приготування:
- Подрібнити цибулю.
- Нарізати печериці (бажано робити шматочки середнього розміру).
- Обсмажити цибулю та гриби на олії.
- Солоні огірки натерти на велику тертку, після чого викласти на паперовий рушник, щоб видалити зайву вологу.
- М'ясо нарізати на шматочки (чим дрібніше, тим ніжнішим буде смак салату).
- Із застосуванням круглого кулінарного кільця викладаємо салат шарами у такому порядку: майонез, м'ясо, гриби, майонез, огірки, майонез, тертий сир.
- Прикрашаємо салат оливками, загорнутими в тонкі слайси огіркові, а також чорними оливками і зеленню.
Грибна галявина
Ще одна оригінальна ідея грибного салату, але цього разу печериці будуть мариновані. Виглядає такий салат дуже шикарно, а готувати його швидко і легко.
Інгредієнти:
- мариновані печериці – 300 г;
- мариновані огірки – 2 шт.;
- філе курки – 400г;
- морква – 1 шт.;
- картопля – 5 шт.;
- сир твердий – 200 г;
- майонез;
- зелена цибуля, петрушка, кріп;
- сіль перець.
Приготування:
- Відварити в підсоленій воді картоплю та моркву.
- Відварити філе курки. Все охолодити.
- Нарізати м'ясо.
- Нарізати огірки мариновані.
- Нарізати зелену цибулю та петрушку.
- Кулінарне кільце вистелити плівкою.
- Викласти шар грибів ніжками нагору (як на фото).
- Засипати зеленню.
- Додати майонезну сіточку.
- Затерти сиром на велику тертку та знову перемазати майонезом.
- Викласти тонким шаром терту морквину (посолити, поперчити).
- Викласти шар м'яса (посолити, поперчити).
- Рясно перемазати майонезом.
- Додати шар солоних огірків, нарізаних великими кубиками.
- Картоплю відвареної натерти на велику тертку, змішати з кропом та майонезом до утворення однорідної маси.
- Викласти на салат черговим шаром.
- Закрити плівкою салат і поставити в холодильник на ніч (або хоча б на кілька годин).
- Перед подачею перевернути форму на блюдо.
- Зняти кільце та плівку.
Пікантний із ковбаскою
Тим, хто любить салати з великою нарізкою, пропонуємо цікавий рецепт, в який можна покласти будь-яку копчену ковбаску на свій смак.
Інгредієнти:
- копчена ковбаса – 200 г;
- твердий сир – 100 г;
- сир сулугуні копчений;
- яйця – 3 шт.;
- свіжі помідори – 2 шт.;
- огірки мариновані крюшони – 5-7 шт;
- салат;
- майонез.
Приготування:
- Відварити яйця.
- Нарізати ковбасу великими півкільцями.
- Нарізати помідор і видалити серцевину з насінням.
- Сир нарізати трикутниками.
- Видалити кінчики в огірків і відправити до решти інгредієнтів цілими.
- Порвати руками чи нарізати листя салату.
- Нарізати яйця великими шматочками.
- Перемішати усі інгредієнти з майонезом.
- Розділити на волокна 2 палички сиру сулугуні.
- На блюдо викласти салат і прикрасити зверху соломкою із копченого сиру.
Екстравагантний з мідіями
Обов'язковими для новорічного столу в 2024 будуть салати з морепродуктами, тому ми пропонуємо приготувати цей швидкий і неймовірно смачний варіант з мідіями і майонезом.
Інгредієнти:
- мідії – 300 г;
- яйця курячі – 3 шт.;
- огірок свіжий – 1 шт.;
- Зелена цибуля;
- часник;
- вершкове масло;
- майонез.
Приготування:
- Відварити яйця.
- На сковороді розтопити вершкове масло|мастило|, додавши до нього подрібнений зубок часнику.
- Мідії розморозити, промити ретельно холодною водою і підсмажити на вершковому вершковому маслі.
- Нарізати яйця та огірок.
- Нарізати зелену цибулю.
- Додати в миску охолоджені мідії.
- Присолити та перемішати.
- Заправити майонезом.
Салати у шотах
Дуже оригінально та незвичайно виглядає така порційна закуска на новорічному столі. Пропонуємо скуштувати кілька оригінальних варіантів для індивідуальної подачі.
Читайте також:
Вибираєте цікаві новорічні рецепти, щоб здивувати гостей на Новий 2024 – ми пропонуємо включити у святкове меню такі смачні салати.
Важливо! Як можна цікаво оформити салати на Новий 2024 рік Дракона ми розбирали в готельному матеріалі, тому сьогодні поговоримо саме про рецепти та покрокове приготування салатів з майонезом і без.
Салати без майонезу
Цього разу ми зустрічатимемо 2024 рік Дракона, тому новорічний салат цілком може бути «вогнедишним». Для поціновувачів оригінальних страв пропонуємо кілька цікавих рецептів (гострих і з більш м'яким смаком), які обов'язково сподобаються гостям та стануть справжньою окрасою новорічного столу. Приготувати салати, що зацікавили, на НГ 2024 допоможе детальний алгоритм приготування з покроковими фото.
Тайський Дракон
Гострий східний салат до нового 2024 року – чудова ідея, адже він не тільки сподобається символу року Дракону, а стимулюватиме апетит у гостей своїм яскравим екзотичним смаком.
Інгредієнти:
- яловичина – 800 гр.;
- помідори – 2 шт.;
- огірки (свіжі) – 3 шт.;
- перець болгарський – 2 шт. (зелений та жовтий);
- соус соєвий;
- масло оливкове;
- зелень петрушки свіжа;
- цибуля зелена.
Приготування:
- Наріжте огірки великими шматочками (як ілюструє фото) і посоліть.
- Відварену та охолоджену яловичину наріжте великими шматочками.
- Замаринуйте м'ясо в соусі (соєвий соус + оливкова олія + подрібнений часник + мелений чорний перець).
- Наріжте цибулю.
- Наріжте смужками болгарський перець.
- Обсмажте цибулю із перцем.
- Наріжте часточками помідор і видаліть внутрішню частину з насінням, залишивши м'ясисту частину зі шкіркою (при бажанні можна готувати страву, використовуючи часточки помідора повністю).
- Подрібніть зелень петрушки та цибулю.
- Викладіть у миску обсмажений перець, помідори, м'ясо та зелень. Перемішайте, дайте настоятися страві.
- Для подачі на стіл перекладіть у гарне блюдо, так салатик матиме ще більш вражаючий вигляд.
Ревнивець – салат на Новий 2024 рік
Страва не найпростіша у плані приготування, але має яскравий оригінальний смак, тому її точно варто приготувати на свято.
Інгредієнти:
- Філе курки – 200 г;
- сир фета – 150 г;
- сметана – 2 ст. л.;
- цибуля – 1 шт.;
- перець болгарський – 1 шт.;
- мандарин;
- салат;
- кріп;
- масло оливкове;
- соус соєвий;
- батон;
- часник;
- кунжут чорний;
- перець ч. мол.;
- приправа “прованські трави”.
Приготування:
- Наріжте курку.
- Замаринуйте в соєвому соусі з додаванням оливкової олії, чорного перцю та кунжуту.
- Обсмажте до утворення гарної рум'яної скоринки.
- Наріжте батон кубиками і просочіть соусом (оливкова олія + соєвий соус + прованські трави + подрібнений часник).
- Обсмажте до рум'яної скоринки.
- Розітріть до утворення однорідної маси фету, подрібнений часник та кріп.
- Скачайте із сирної маси невеликі кульки.
- Приготуйте заправку (сметана+соєвий соус+сік 0,5 апельсина+перець).
- Порвіть (або поріжте) салат.
- Наріжте цибулю півкільцями.
- Наріжте болгарський перець тонкою соломкою.
- Додайте до зелені обсмажене м'ясо.
- Викладіть масу на гарне блюдо.
- Полийте сметанним соусом.
- Присипте обсмаженими шматочками батона.
- Викладіть зверху сирні кульки.
- Можна також прикрасити часточками апельсина.
З кроликом (теплий)
Минулого сезону на святковий стіл було заборонено ставити кроляче м'ясо, але в 2024 цілком можна побалувати себе і улюблених гостей, приготувавши теплий новорічний салат з м'ясом кролика і
Інгредієнти:
- філе кролика – 200 г;
- гриби гливи – 150 г;
- помідори в'ялені – 100 г;
- насіння очищене (соняшника) – 30 г;
- насіння фенхелю;
- корінь імбирний – 10 г;
- масло рослинне;
- оцет (червоний винний);
- рукола – 1 пучок;
- салатний мікс Фрізе, Айсберг, Лолло Росса
- сушений чебрець;
- сіль перець.
Приготування:
- Тушку кролика вимочити у воді з оцтом протягом 5-8 годин.
- Відокремити філе зі спинки (решту м'яса можна використовувати для приготування інших новорічних страв).
- Філе нарізаємо кубиками середнього розміру.
- Нарізати гриби смужками завширшки по 5 см.
- Ріжемо імбир великими кубиками і обсмажуємо в олії, щоб отримати аромат.
- Додаємо на сковороду м'ясо кролика та обсмажуємо до отримання рум'яної скоринки.
- Додаємо на сковороду гриби, солимо, перчимо, додаємо чебрець і обсмажуємо ще 5-7 хвилин (на фінальному етапі крупно нарізаний імбир необхідно вибрати, він нам більше не потрібен).
- Листя різних сортів салату рвемо великими шматками змішуємо з подрібненою руколою та дрібно нарізаними в'яленими помідорами.
- Зробити заправку (олія оливкова + червоний винний оцет) і змішати із зеленню.
- Перед подачею красиво викласти на блюдо «подушку» із зелені, а зверху – м'ясо із грибами.
- Прикрашатимемо страву насінням і насінням фенхелю.
З червоною рибою
На Новий 2024 рік на столі обов'язково повинні бути присутні рибні салати, адже це улюблені ласощі Дракона. Пропонуємо до вашої уваги покроковий рецепт з докладними покроковими фото, який допоможе швидко приготувати гарний і дуже смачний варіант легкого новорічного салату з червоною рибкою, який «відлетить» швидше за традиційне олів'є.
Інгредієнти:
- червона риба малосольна – 200 г;
- салатний мікс – 200 г;
- свіжий огірок – 1 шт.;
- перець болгарський – 1 шт.;
- цибуля (бажано червона, солодка) – 1 шт.;
- авокадо – 1 шт.;
- рослинна олія;
- діжонська гірчиця;
- мед;
- соєвий соус;
- оцет яблучний;
- кунжут;
- сіль, цукор.
Приготування:
- Нарізати півкільцями половину цибулини. Додати по щіпці солі та цукру, також ложку яблучного оцту. Дати цибулі трохи промаринуватися.
- Нарізати соломкою огірок.
- Нарізати соломкою половину великого болгарського перцю.
- Очистити та нарізати скибочками авокадо.
- Рибу нарізати слайсами.
- Порізати або крупно порвати салат та руколу.
- Обсмажити кунжут на сковорідці.
- Готуємо соус (2 ст. л. олії + 1 ст. л дижонської гірчиці + 4 ст. л. соєвого соусу + 1 ч.л. меду).
- Салатну суміш, перець, огірки, замариновану цибулю змішати в мисці з соусом (використовуємо третину приготовленого об'єму).
- Викласти суміш на тарілку як подушку.
- Зверху розташувати авокадо та слайси з червоної риби.
- Заправити соусом, що залишився, і присипати кунжутом.
Важливо! Всі новорічні салати зі свіжою зеленню, які ви вирішите приготувати на 2024 рік, необхідно подавати свіжими, інакше листя салату втратить вигляд і смакові якості.
Легкий салат «Ласун»
Кожен гість буде в захваті, якщо на вашому новорічному столі опиниться «Ласунка», адже поєднання таких інгредієнтів, як копченого м'яса та оливки, обіцяє яскравий і насичений смак. При цьому рецепт досить простий і готувати його можна дуже швидко.
Інгредієнти:
- сирокопчене м'ясо;
- яйця курячі (варені круто) – 2 шт.;
- оливки – 1 банка;
- листя салату;
- рукола;
- помідори чері – 8 шт;
- сир вершковий;
- діжонська гірчиця;
- масло оливкове;
- сік лимона;
- часник;
- сіль, цукор;
- кунжут або кедрові горіхи для присипки.
Приготування:
- Салатний мікс промити, просушити паперовим рушником та викласти на тарілку.
- Зверху викласти крупно нарізані варені яйця.
- Нарізати крупними часточками помідори.
- Додати до салату.
- Відкрити м'ясо, нарізане слайсами. Покласти на шматочок м'яса 1 ч. л. вершкового сиру.
- Сформувати рулетики та порізати кожен на 3 частини.
- Викласти у блюдо на раніше підготовлену подушку із зелені.
- Додати цілі оливки без кісточки.
- Готуємо заправку (2 ст.л. дижонської гірчиці + 2 ст.л. цукру + сік 0,5 лимона + подрібнені 2 зубчики часнику + 2 ст.л. оливкової олії). Все ретельно перемішуємо до одержання однорідної консистенції.
- Поливаємо салат заправкою.
- Присипаємо кунжутом.
Салати з майонезом
Для більшості з нас традиційними на зимові свята вважаються новорічні салати з майонезом, і в 2024 році ми пропонуємо здивувати гостей новими смаками, реалізувавши цікаві рецепти згідно з детальною інструкцією з фото.
Зимовий кайф
У 2024 році альтернативою класичним та неординарним рецептам «олів'є» та «крабов'я» стануть салати з гострими сухариками та ароматним копченим м'ясом курки. Пропонуємо вашій увазі цікавий рецепт такого салату, зробити який не складе труднощів навіть кулінарам-початківцям.
Інгредієнти:
- копчена куряча грудка – 450 г;
- твердий сир – 200 г;
- помідори – 4 шт.;
- яйця курячі – 5 шт.;
- хліб (або готові сухарики із яскравим смаком);
- часник;
- мак 1-2 ст.
- майонез;
- рослинна олія;
- сіль, перець, копчена паприка.
Приготування:
- Відварити яйця круто.
- Поки чиста сковорода обсмажити мак. Пересипати в миску і відставити.
- Підготувати часникову олію (видавити 1 зубчик часнику + сіль, перець, паприка + олію).
- Нарізати кубиками сир.
- Нарізувати|нарізати| кубиками хліб або батон.
- Часникове масло|мастило| вилити на сковорідку через сито, віджавши і прибравши все зайве.
- Обсмажуємо хліб до утворення рум'яної скоринки.
- Нарізати кубиками помідори.
- Нарізати яйця.
- Нарізати копчене м'ясо курки.
- Майонез перекладіть у кондитерський мішок, а на блюдо поставте кільце діаметром 24 см.
- Викладаємо інгредієнти у такому порядку: курка, яйце (посолити, поперчити), помідори (без соку), сир. Кожен шар перекриваємо сіточкою з майонезу.
- Якщо салат готується заздалегідь, то на даному етапі можна закрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник.
- Перед подачею присипаємо сухариками та маком.
Єлизавета
Якщо ви любите салати з грибами, пропонуємо приготувати на Новий 2024 варіант «Єлизавета», який обов'язково запам'ятається гостям ефектним виглядом і пікантним смаком. Готується салат швидко, що дуже доречним, якщо ви запланували в новорічному меню багато складних позицій.
Інгредієнти:
- свинина відварена чи запечена – 300 г;
- солоні огірки – 3 шт.;
- гриби печериці – 200 г;
- сир твердий – 100 г;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- чорні та зелені оливки;
- сіль перець.
Приготування:
- Подрібнити цибулю.
- Нарізати печериці (бажано робити шматочки середнього розміру).
- Обсмажити цибулю та гриби на олії.
- Солоні огірки натерти на велику тертку, після чого викласти на паперовий рушник, щоб видалити зайву вологу.
- М'ясо нарізати на шматочки (чим дрібніше, тим ніжнішим буде смак салату).
- Із застосуванням круглого кулінарного кільця викладаємо салат шарами у такому порядку: майонез, м'ясо, гриби, майонез, огірки, майонез, тертий сир.
- Прикрашаємо салат оливками, загорнутими в тонкі слайси огіркові, а також чорними оливками і зеленню.
Грибна галявина
Ще одна оригінальна ідея грибного салату, але цього разу печериці будуть мариновані. Виглядає такий салат дуже шикарно, а готувати його швидко і легко.
Інгредієнти:
- мариновані печериці – 300 г;
- мариновані огірки – 2 шт.;
- філе курки – 400г;
- морква – 1 шт.;
- картопля – 5 шт.;
- сир твердий – 200 г;
- майонез;
- зелена цибуля, петрушка, кріп;
- сіль перець.
Приготування:
- Відварити в підсоленій воді картоплю та моркву.
- Відварити філе курки. Все охолодити.
- Нарізати м'ясо.
- Нарізати огірки мариновані.
- Нарізати зелену цибулю та петрушку.
- Кулінарне кільце вистелити плівкою.
- Викласти шар грибів ніжками нагору (як на фото).
- Засипати зеленню.
- Додати майонезну сіточку.
- Затерти сиром на велику тертку та знову перемазати майонезом.
- Викласти тонким шаром терту морквину (посолити, поперчити).
- Викласти шар м'яса (посолити, поперчити).
- Рясно перемазати майонезом.
- Додати шар солоних огірків, нарізаних великими кубиками.
- Картоплю відвареної натерти на велику тертку, змішати з кропом та майонезом до утворення однорідної маси.
- Викласти на салат черговим шаром.
- Закрити плівкою салат і поставити в холодильник на ніч (або хоча б на кілька годин).
- Перед подачею перевернути форму на блюдо.
- Зняти кільце та плівку.
Пікантний із ковбаскою
Тим, хто любить салати з великою нарізкою, пропонуємо цікавий рецепт, в який можна покласти будь-яку копчену ковбаску на свій смак.
Інгредієнти:
- копчена ковбаса – 200 г;
- твердий сир – 100 г;
- сир сулугуні копчений;
- яйця – 3 шт.;
- свіжі помідори – 2 шт.;
- огірки мариновані крюшони – 5-7 шт;
- салат;
- майонез.
Приготування:
- Відварити яйця.
- Нарізати ковбасу великими півкільцями.
- Нарізати помідор і видалити серцевину з насінням.
- Сир нарізати трикутниками.
- Видалити кінчики в огірків і відправити до решти інгредієнтів цілими.
- Порвати руками чи нарізати листя салату.
- Нарізати яйця великими шматочками.
- Перемішати усі інгредієнти з майонезом.
- Розділити на волокна 2 палички сиру сулугуні.
- На блюдо викласти салат і прикрасити зверху соломкою із копченого сиру.
Екстравагантний з мідіями
Обов'язковими для новорічного столу в 2024 будуть салати з морепродуктами, тому ми пропонуємо приготувати цей швидкий і неймовірно смачний варіант з мідіями і майонезом.
Інгредієнти:
- мідії – 300 г;
- яйця курячі – 3 шт.;
- огірок свіжий – 1 шт.;
- Зелена цибуля;
- часник;
- вершкове масло;
- майонез.
Приготування:
- Відварити яйця.
- На сковороді розтопити вершкове масло|мастило|, додавши до нього подрібнений зубок часнику.
- Мідії розморозити, промити ретельно холодною водою і підсмажити на вершковому вершковому маслі.
- Нарізати яйця та огірок.
- Нарізати зелену цибулю.
- Додати в миску охолоджені мідії.
- Присолити та перемішати.
- Заправити майонезом.
Салати у шотах
Дуже оригінально та незвичайно виглядає така порційна закуска на новорічному столі. Пропонуємо скуштувати кілька оригінальних варіантів для індивідуальної подачі.
Читайте також: