Попереду довгоочікувані зимові свята, а це означає, що вже сьогодні варто підібрати смачні страви, які ви приготуєте на Новий 2024 рік. Ми зібрали традиційні та незвичайні рецепти з покроковою інструкцією з фото, дотримуючись яких ви з легкістю приготуєте новорічні страви з м'яса курки, кролика, свинини чи яловичини.
Класичний стейк
Якщо ви шукаєте прості в приготуванні та одночасно ситні та смачні м'ясні страви на Новий Рік 2024, рекомендуємо включити в меню класичний стейк зі свинячої корейки. Приготувати таку страву простіше, як на домашньому грилі, так і на звичайній сковороді.
Інгредієнти:
- свинина (корейка) – 400 гр.;
- олія рослинна – 2 сл. л.;
- спеції – можна використовувати готовий мікс для шашлику або окремо перець чорний мелений + паприку + гірчицю;
- сіль.
Приготування:
- М'ясо промити, просушити і нарізати стейками товщиною 1-4 см.
- Натріть м'ясо спеціями, посоліть, натріть маслом і залиште в холодильнику на ніч (за бажанням можна замаринувати як шашлик, буде ще смачніше).
- Розігрійте сковороду і просмажте м'ясо до готовності (тривалість обсмажування залежить від товщини стейків) шматочки 1 см достатньо обсмажувати по 5 хвилин з кожного боку.
М'ясні тістечка з ананасами
Якщо вам потрібні для святкового меню не тільки смачні, але й неймовірно красиві страви, пропонуємо подати гостям на Новий 2024 апетитні м'ясні тістечка.
Інгредієнти:
- свинина – 0,5 кг;
- ананас консервований кружальцями – 1 банка;
- сир твердий – 300 г;
- помідор свіжий – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- маслини чорні – 1 банку;
- майонез – 70 гр.;
- сіль перець.
Приготування:
- М'ясо нарізати тонкими стейками і відбити як на битки.
- Нарізати цибульками і помідори.
- Натерти твердий сир на тертці.
- Змастіть маслом лист, викладіть м'ясо і цибулю, зверху зробіть майонезну сітку.
- Викласти зверху помідор, ананас і знову накрити майонезною сіточкою.
- Викласти гіркою натертий сир і прикрасити оливкою.
- Випікати блюдо в духовці при температурі 180 ° C протягом 30-35 хвилин.
Класичний жульєн
Традиційна новорічна закуска, приготування якої за алгоритмом з фото подужає навіть кулінар-початківець, стане окрасою новорічного столу, а яскравий м'ясо-грибний смак жульєна точно сподобається гостям.
Інгредієнти:
- філе курки – 600 гр.;
- гриби (шампіньйони) – 300 гр.;
- сметана (рекомендована жирність 20%) – 400 гр.;
- сир твердий – 100 г;
- масло рослинне ;
- перець ч. мол.;
- сіль.
Приготування:
- Філе нарізати великими кубиками.
- Гриби нарізати часточками (якщо купите дрібні печериці, можна нарізати на 4 частини).
- Натерти сир на велику тертку.
- Обсмажити м'ясо до утворення апетитної рум'яної скоринки і скласти в каструльку.
- Обсмажити гриби.
- Об'єднати гриби та м'ясо у сковороді, посолити, поперчити, трохи протушкувати разом і знявши з вогню, додати сметану.
- Викласти масу в порційні горщики.
- Присипати м'ясо-грибну масу тертим сиром.
- Запікати в духовці, розігрітій до 180 ° C, до утворення рум'яної сирної скоринки.
Ніжний кролик
Якщо минулого року не можна було готувати новорічні м'ясні страви з м'яса кролика, то в 2024 році цей продукт може бути на новорічному столі, тому цей рецепт точно гідний бути у вашому святковому меню.
Інгредієнти:
- кролик – 1 кг;
- картопля – 800-900 гр.;
- морква велика – 1 шт.;
- сметана – 100 гр.;
- аджика гостра – 2 ст.
- олія рослинна – 3 ст.л.;
- сіль, перець, спеції (хмелі-сунелі).
Приготування:
- Тушку кролика промити, просушити та нарізати на порційні шматочки.
- Змішати сметану, 2 ложки аджики, сіль, перець та хмелі-сунелі. Замаринувати м'ясо в соусі.
- Очистити овочі та нарізати кружальцями моркву, а картопля великими шматочками.
- У рукав для запікання викладіть картоплю, потім моркву, а зверху – замариноване м'ясо кролика.
- Запікати в духовці при 180 ° C, знявши рукав за 20 хвилин до повного приготування для утворення рум'яної скоринки.
Курячі стегна з апельсинами та імбиром
Поєднання курки та апельсина можна часто зустріти, якщо шукати традиційні м'ясні страви до новорічного столу, але ми пропонуємо скуштувати у 2024 році новий рецепт, готувати який досить просто.
Інгредієнти:
- курячі стегна – 700 гр.;
- соєвий соус – 2 ст.
- апельсини – 2 шт.;
- часник – 2-3 зуб.;
- імбир (свіжий чи мелений);
- суміш перців (чорний+червоний).
Приготування:
- Видавити сік із 1 апельсина.
- Готуємо маринад. Змішуємо соєвий соус + апельсиновий сік + суміш перців + тиск часник + імбир (натерти свіжий або додати порошок).
- Замаринувати м'ясо та залишити в холодильнику на ніч.
- Наступного дня нарізати другий апельсин.
- Дістати промариноване м'ясо, викласти у форму для запікання, прикрасивши шматочками апельсина.
- Запікати блюдо 45-50 хвилин|мінути| при температурі 180°C.
Гостро м'ясо по-тайськи до Нового 2024 року
У 20254 ми зустрічаємо нового покровителя – Дракона, а значить, господиням на святковий стіл не тільки можна, а і потрібно подавати гострі м'ясні страви. Пропонуємо здивувати гостей, приготувавши на свято свинину по-тайськи.
Інгредієнти:
- свинина – 400 гр.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- перець болгарський – 1 шт.;
- лимон – 1 шт.;
- часник – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- соєвий соус – 80 гр.;
- олія рослинна – 80 гр.;
- перець ч. мовляв.
Приготування:
- Свіже м'ясо нарізати тонкими смужками як на фото.
- Залити м'ясні смужки соєвим соусом, додати перець, часник та сік одного лимона. Залишити м'ясо маринуватись на 15-20 хвилин.
- Обсмажити м'ясо на олії (маринад не виливайте, він нам ще знадобиться).
- Нарізати цибулю, морквину та болгарський перець.
- Обсмажити овочі на олії.
- Додати в сковороду раніше обсмажене м'ясо, а також маринад, що залишився, і спеції.
- Гасити ще хвилин 7-10 до повної готовності.
- Викласти гарно для подачі як на першому фото.
Курячі лапки в листковому тісті
Від цієї страви кожен гість буде в захваті, адже лапки, запечені у листковому тесті – неймовірно смачне частування на будь-яке свято, а також оригінальна прикраса новорічного столу.
Інгредієнти:
- курячі лапки – 10 шт.;
- готове листкове тісто – 1 пакування (500 гр.);
- яйце куряче – 1 шт.;
- кунжут;
- масло рослинне;
- спеції для курки;
- сіль.
Приготування:
- Гомілка натерти спеціями для запікання курки або сумішшю солі та перцю. Залишити маринуватися на 30-60 хвилин.
- Обсмажити гомілку на сковороді до повної готовності та утворення рум'яної скоринки.
- Листове листкове тісто розкачати та нарізати на смужки.
- Обернути кожну гомілку тестом, як на фото.
- Деко застелити пергаментом для випікання. Викласти ніжки, змастити|змазати| збитим яйцем і присипати кунжутом.
- Приготування в духовці при температурі 180 ° C повинно тривати 35-40 хвилин.
Ароматний люля-кебаб
Надати вашому новорічному гулянню східну нотку можна, подавши гостям ароматний люля-кебаб. Ця страва користується великою популярністю на будь-яких святах, адже вона смачна, а є її досить зручною завдяки шпажкам.
Інгредієнти:
- фарш м'ясний (курячий або свинячо-яловичий) – 0,5 кг;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- спеції (чорний перець, коріандр);
- свіжа зелень (салат, петрушка) та болгарський перець для прикраси.
Фарш можна купити готовий або змолоти самостійно. В оригінальному рецепті люля-кебаб на сході використовують баранину, але в нашій адаптації рецепту можна взяти м'ясо, яке більше подобається вашій родині.
Приготування:
- Подрібнити цибулю та петрушку.
- Додати у фарш, посолити, поперчити та ретельно розмішати до однорідної маси. Фарш відбити для ущільнення. Якщо сухуватий, можна додати трохи мінеральної води.
- З отриманої маси сформувати ковбаски навколо шпажок.
- Отримані люля-кебаб викладіть на лист (не впритул) і запікайте в духовці 15-20 хвилин при температурі 200°C.
- Подавати можна на подушці із салату, прикрасивши гілочками петрушки та колечками болгарського перцю.
Габаджоу китайською
Хрумке м'ясо, обсмажене в крохмальному клярі, у поєднанні з кисло-солодким соусом, здивує гостей неперевершеним поєднанням смаків. Звичайно, це далеко не найпростіший рецепт у нашому підборі, але якщо традиційні страви вже набридли, настійно рекомендуємо приготувати такий гарячий сюрприз на Новий Рік.
Інгредієнти:
- свинина (м'якоть) – 0,5 кг;
- борошно пшеничне – 3 ст.л.;
- крохмаль – 4 ст.л.;
- ананас консервований – 1 банк;
- лимон – 1 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- часник – 3 зуб.;
- імбир – 20 гр.;
- перець болгарський – 1 шт.;
- олія рослинна – 500 мл.;
- вода (охолоджена) – 100 мл;
- соєвий соус;
- мед;
- сіль, перець ч. мовляв.
Приготування:
- М'ясо нарізати шматочками та відбити, як на битки.
- Нарізати як на фото цибулю, моркву та болгарський перець.
- Подрібнити часник та імбир (можна нарізати слайсами як на фото).
- Готуємо кляр. Для цього беремо крижану воду, додаємо до неї білок (жовток не потрібен), сіль, перець, борошно та крохмаль. Ретельно вбиваємо до одержання однорідної маси консистенції густої сметани.
- М'ясо ретельно обвалюємо у клярі.
- Обсмажуємо у фритюрі. Для видалення зайвої олії бажано викласти шматочки на паперовий рушник.
- Протушивши разом морквину, цибулю, болгарський перець і нарізаний шматочками ананас.
- Додаємо до овочів соєвий соус, мед, сік 0,5 лимона, сіль, перець, трохи крохмалю. Гасимо соус 8-10 хвилин і вимикаємо.
- Гарно оформляємо страву для подачі, як на першому фото.
Теплий м'ясний салат із яловичиною
Урізноманітнити святкове меню може теплий салат, що поєднує в собі соковиту зелень, шматочки ніжної яловичини, а також свіжі та термічно оброблені овочі. Такі смачні та корисні м'ясні страви будуть дуже популярними на Новий 2024 рік, тому варто доповнити свої традиційні зимові рецепти новою ідеєю, яка представлена у нашому підборі м'ясних новорічних частування.
Інгредієнти:
- яловичина – 250 гр.;
- помідор (великий) – 1 шт.;
- баклажан – 1 шт.;
- огірок – 1-2 шт. залежно від розміру;
- салат листовий;
- масло оливкове;
- лимон – 1 шт.;
- перець, сіль|соль|.
Приготування:
- Відварити яловичину у підсоленій воді зі спеціями (до смаку) близько 1 години. Залишити м'яса в бульйоні, щоб воно залишилося теплим та соковитим.
- Нарізати баклажан напівкільцями та обсмажити на сковороді.
- У миску нарвати листя салату, створивши пухнасту подушку для основних інгредієнтів.
- Нарізувати м'ясо великими шматочками (як на фото) і викласти на подушку із зелені.
- Додати до салату обсмажені баклажани.
- Додати крупно нарізані огірки та помідори.
- Заправити салат оливковою олією та невеликою кількістю лимонного соку, все перемішати. Можна також посипати салат кунжутом.
Більше рецептів із відео інструкціями
Також пропонуємо ще більше хороших рецептів смачних новорічних частування з птиці, м'яса та риби, які точно варто навчитися готувати:
Читайте також:
Попереду довгоочікувані зимові свята, а це означає, що вже сьогодні варто підібрати смачні страви, які ви приготуєте на Новий 2024 рік. Ми зібрали традиційні та незвичайні рецепти з покроковою інструкцією з фото, дотримуючись яких ви з легкістю приготуєте новорічні страви з м'яса курки, кролика, свинини чи яловичини.
Класичний стейк
Якщо ви шукаєте прості в приготуванні та одночасно ситні та смачні м'ясні страви на Новий Рік 2024, рекомендуємо включити в меню класичний стейк зі свинячої корейки. Приготувати таку страву простіше, як на домашньому грилі, так і на звичайній сковороді.
Інгредієнти:
- свинина (корейка) – 400 гр.;
- олія рослинна – 2 сл. л.;
- спеції – можна використовувати готовий мікс для шашлику або окремо перець чорний мелений + паприку + гірчицю;
- сіль.
Приготування:
- М'ясо промити, просушити і нарізати стейками товщиною 1-4 см.
- Натріть м'ясо спеціями, посоліть, натріть маслом і залиште в холодильнику на ніч (за бажанням можна замаринувати як шашлик, буде ще смачніше).
- Розігрійте сковороду і просмажте м'ясо до готовності (тривалість обсмажування залежить від товщини стейків) шматочки 1 см достатньо обсмажувати по 5 хвилин з кожного боку.
М'ясні тістечка з ананасами
Якщо вам потрібні для святкового меню не тільки смачні, але й неймовірно красиві страви, пропонуємо подати гостям на Новий 2024 апетитні м'ясні тістечка.
Інгредієнти:
- свинина – 0,5 кг;
- ананас консервований кружальцями – 1 банка;
- сир твердий – 300 г;
- помідор свіжий – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- маслини чорні – 1 банку;
- майонез – 70 гр.;
- сіль перець.
Приготування:
- М'ясо нарізати тонкими стейками і відбити як на битки.
- Нарізати цибульками і помідори.
- Натерти твердий сир на тертці.
- Змастіть маслом лист, викладіть м'ясо і цибулю, зверху зробіть майонезну сітку.
- Викласти зверху помідор, ананас і знову накрити майонезною сіточкою.
- Викласти гіркою натертий сир і прикрасити оливкою.
- Випікати блюдо в духовці при температурі 180 ° C протягом 30-35 хвилин.
Класичний жульєн
Традиційна новорічна закуска, приготування якої за алгоритмом з фото подужає навіть кулінар-початківець, стане окрасою новорічного столу, а яскравий м'ясо-грибний смак жульєна точно сподобається гостям.
Інгредієнти:
- філе курки – 600 гр.;
- гриби (шампіньйони) – 300 гр.;
- сметана (рекомендована жирність 20%) – 400 гр.;
- сир твердий – 100 г;
- масло рослинне ;
- перець ч. мол.;
- сіль.
Приготування:
- Філе нарізати великими кубиками.
- Гриби нарізати часточками (якщо купите дрібні печериці, можна нарізати на 4 частини).
- Натерти сир на велику тертку.
- Обсмажити м'ясо до утворення апетитної рум'яної скоринки і скласти в каструльку.
- Обсмажити гриби.
- Об'єднати гриби та м'ясо у сковороді, посолити, поперчити, трохи протушкувати разом і знявши з вогню, додати сметану.
- Викласти масу в порційні горщики.
- Присипати м'ясо-грибну масу тертим сиром.
- Запікати в духовці, розігрітій до 180 ° C, до утворення рум'яної сирної скоринки.
Ніжний кролик
Якщо минулого року не можна було готувати новорічні м'ясні страви з м'яса кролика, то в 2024 році цей продукт може бути на новорічному столі, тому цей рецепт точно гідний бути у вашому святковому меню.
Інгредієнти:
- кролик – 1 кг;
- картопля – 800-900 гр.;
- морква велика – 1 шт.;
- сметана – 100 гр.;
- аджика гостра – 2 ст.
- олія рослинна – 3 ст.л.;
- сіль, перець, спеції (хмелі-сунелі).
Приготування:
- Тушку кролика промити, просушити та нарізати на порційні шматочки.
- Змішати сметану, 2 ложки аджики, сіль, перець та хмелі-сунелі. Замаринувати м'ясо в соусі.
- Очистити овочі та нарізати кружальцями моркву, а картопля великими шматочками.
- У рукав для запікання викладіть картоплю, потім моркву, а зверху – замариноване м'ясо кролика.
- Запікати в духовці при 180 ° C, знявши рукав за 20 хвилин до повного приготування для утворення рум'яної скоринки.
Курячі стегна з апельсинами та імбиром
Поєднання курки та апельсина можна часто зустріти, якщо шукати традиційні м'ясні страви до новорічного столу, але ми пропонуємо скуштувати у 2024 році новий рецепт, готувати який досить просто.
Інгредієнти:
- курячі стегна – 700 гр.;
- соєвий соус – 2 ст.
- апельсини – 2 шт.;
- часник – 2-3 зуб.;
- імбир (свіжий чи мелений);
- суміш перців (чорний+червоний).
Приготування:
- Видавити сік із 1 апельсина.
- Готуємо маринад. Змішуємо соєвий соус + апельсиновий сік + суміш перців + тиск часник + імбир (натерти свіжий або додати порошок).
- Замаринувати м'ясо та залишити в холодильнику на ніч.
- Наступного дня нарізати другий апельсин.
- Дістати промариноване м'ясо, викласти у форму для запікання, прикрасивши шматочками апельсина.
- Запікати блюдо 45-50 хвилин|мінути| при температурі 180°C.
Гостро м'ясо по-тайськи до Нового 2024 року
У 20254 ми зустрічаємо нового покровителя – Дракона, а значить, господиням на святковий стіл не тільки можна, а і потрібно подавати гострі м'ясні страви. Пропонуємо здивувати гостей, приготувавши на свято свинину по-тайськи.
Інгредієнти:
- свинина – 400 гр.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- перець болгарський – 1 шт.;
- лимон – 1 шт.;
- часник – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- соєвий соус – 80 гр.;
- олія рослинна – 80 гр.;
- перець ч. мовляв.
Приготування:
- Свіже м'ясо нарізати тонкими смужками як на фото.
- Залити м'ясні смужки соєвим соусом, додати перець, часник та сік одного лимона. Залишити м'ясо маринуватись на 15-20 хвилин.
- Обсмажити м'ясо на олії (маринад не виливайте, він нам ще знадобиться).
- Нарізати цибулю, морквину та болгарський перець.
- Обсмажити овочі на олії.
- Додати в сковороду раніше обсмажене м'ясо, а також маринад, що залишився, і спеції.
- Гасити ще хвилин 7-10 до повної готовності.
- Викласти гарно для подачі як на першому фото.
Курячі лапки в листковому тісті
Від цієї страви кожен гість буде в захваті, адже лапки, запечені у листковому тесті – неймовірно смачне частування на будь-яке свято, а також оригінальна прикраса новорічного столу.
Інгредієнти:
- курячі лапки – 10 шт.;
- готове листкове тісто – 1 пакування (500 гр.);
- яйце куряче – 1 шт.;
- кунжут;
- масло рослинне;
- спеції для курки;
- сіль.
Приготування:
- Гомілка натерти спеціями для запікання курки або сумішшю солі та перцю. Залишити маринуватися на 30-60 хвилин.
- Обсмажити гомілку на сковороді до повної готовності та утворення рум'яної скоринки.
- Листове листкове тісто розкачати та нарізати на смужки.
- Обернути кожну гомілку тестом, як на фото.
- Деко застелити пергаментом для випікання. Викласти ніжки, змастити|змазати| збитим яйцем і присипати кунжутом.
- Приготування в духовці при температурі 180 ° C повинно тривати 35-40 хвилин.
Ароматний люля-кебаб
Надати вашому новорічному гулянню східну нотку можна, подавши гостям ароматний люля-кебаб. Ця страва користується великою популярністю на будь-яких святах, адже вона смачна, а є її досить зручною завдяки шпажкам.
Інгредієнти:
- фарш м'ясний (курячий або свинячо-яловичий) – 0,5 кг;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- спеції (чорний перець, коріандр);
- свіжа зелень (салат, петрушка) та болгарський перець для прикраси.
Фарш можна купити готовий або змолоти самостійно. В оригінальному рецепті люля-кебаб на сході використовують баранину, але в нашій адаптації рецепту можна взяти м'ясо, яке більше подобається вашій родині.
Приготування:
- Подрібнити цибулю та петрушку.
- Додати у фарш, посолити, поперчити та ретельно розмішати до однорідної маси. Фарш відбити для ущільнення. Якщо сухуватий, можна додати трохи мінеральної води.
- З отриманої маси сформувати ковбаски навколо шпажок.
- Отримані люля-кебаб викладіть на лист (не впритул) і запікайте в духовці 15-20 хвилин при температурі 200°C.
- Подавати можна на подушці із салату, прикрасивши гілочками петрушки та колечками болгарського перцю.
Габаджоу китайською
Хрумке м'ясо, обсмажене в крохмальному клярі, у поєднанні з кисло-солодким соусом, здивує гостей неперевершеним поєднанням смаків. Звичайно, це далеко не найпростіший рецепт у нашому підборі, але якщо традиційні страви вже набридли, настійно рекомендуємо приготувати такий гарячий сюрприз на Новий Рік.
Інгредієнти:
- свинина (м'якоть) – 0,5 кг;
- борошно пшеничне – 3 ст.л.;
- крохмаль – 4 ст.л.;
- ананас консервований – 1 банк;
- лимон – 1 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- часник – 3 зуб.;
- імбир – 20 гр.;
- перець болгарський – 1 шт.;
- олія рослинна – 500 мл.;
- вода (охолоджена) – 100 мл;
- соєвий соус;
- мед;
- сіль, перець ч. мовляв.
Приготування:
- М'ясо нарізати шматочками та відбити, як на битки.
- Нарізати як на фото цибулю, моркву та болгарський перець.
- Подрібнити часник та імбир (можна нарізати слайсами як на фото).
- Готуємо кляр. Для цього беремо крижану воду, додаємо до неї білок (жовток не потрібен), сіль, перець, борошно та крохмаль. Ретельно вбиваємо до одержання однорідної маси консистенції густої сметани.
- М'ясо ретельно обвалюємо у клярі.
- Обсмажуємо у фритюрі. Для видалення зайвої олії бажано викласти шматочки на паперовий рушник.
- Протушивши разом морквину, цибулю, болгарський перець і нарізаний шматочками ананас.
- Додаємо до овочів соєвий соус, мед, сік 0,5 лимона, сіль, перець, трохи крохмалю. Гасимо соус 8-10 хвилин і вимикаємо.
- Гарно оформляємо страву для подачі, як на першому фото.
Теплий м'ясний салат із яловичиною
Урізноманітнити святкове меню може теплий салат, що поєднує в собі соковиту зелень, шматочки ніжної яловичини, а також свіжі та термічно оброблені овочі. Такі смачні та корисні м'ясні страви будуть дуже популярними на Новий 2024 рік, тому варто доповнити свої традиційні зимові рецепти новою ідеєю, яка представлена у нашому підборі м'ясних новорічних частування.
Інгредієнти:
- яловичина – 250 гр.;
- помідор (великий) – 1 шт.;
- баклажан – 1 шт.;
- огірок – 1-2 шт. залежно від розміру;
- салат листовий;
- масло оливкове;
- лимон – 1 шт.;
- перець, сіль|соль|.
Приготування:
- Відварити яловичину у підсоленій воді зі спеціями (до смаку) близько 1 години. Залишити м'яса в бульйоні, щоб воно залишилося теплим та соковитим.
- Нарізати баклажан напівкільцями та обсмажити на сковороді.
- У миску нарвати листя салату, створивши пухнасту подушку для основних інгредієнтів.
- Нарізувати м'ясо великими шматочками (як на фото) і викласти на подушку із зелені.
- Додати до салату обсмажені баклажани.
- Додати крупно нарізані огірки та помідори.
- Заправити салат оливковою олією та невеликою кількістю лимонного соку, все перемішати. Можна також посипати салат кунжутом.
Більше рецептів із відео інструкціями
Також пропонуємо ще більше хороших рецептів смачних новорічних частування з птиці, м'яса та риби, які точно варто навчитися готувати:
Читайте також: