Як пояснює Daily Telegraph, фальсифікатори меду іноді додають цукровий сироп і трохи барвника. Це цілком законно, якщо це чітко вказано на етикетці.
Другий вид шахрайства – продаж справжній мед, але поганої якості, як дорожчий. Продукт може містити лише частину зазначеного на етикетці меду, змішаного з більш дешевим або сильно термічно обробленим і фільтрованим медом, який втрачає витонченість смаку.
ДИВІТЬСЯ: Злодій проник до магазину та вкрав 10 банок меду
Хоча мед являє собою суміш цукрів, головним чином глюкози та фруктози, що робить його унікальним, це наявність мікроелементів мінералів, ферментів та інших природних хімічних речовин. Вони походять з місць живлення бджіл.
Це може бути, наприклад, суміш квітів на галявині, з якої вона буде створена багатоквітковий медабо один вид, з якого він виникне одноквітковий медале на смак і запах меду впливає не тільки місце, а й пора року – те, що цвіло під час його виробництва.
Чисельність бджіл зменшується
На це наголошує The Daily Telegraph чисельність бджіл зменшуєтьсяі спад настільки серйозний, що, наприклад, у США бджолині вулики їх перевозять з ферми на ферму для запилення посівів. І обидва дикі бджолищо медоносні бджолиякі відіграють значну роль у виробництві трьох чвертей провідних орних культур світу, знаходяться під загрозою.
Журнал зазначає, що це сукупний вплив хвороб, пестицидів, зміни клімату та зменшення біорізноманіття. Бджоли харчуються по-різному, тому монокультури – великі поля окремих культур – можуть призвести до стресу та поставити під загрозу їхнє здоров’я.
Проблему викликають самі бджоли. Види борються один з одним
Усе це в поєднанні з труднощами боротьби з екстремальними погодними умовами може зробити бджіл ще більш уразливими до шкідливого впливу пестицидів. З них найбільше занепокоєння викликають неонікотиноїди, оскільки вони обмежують здатність бджіл орієнтуватися та працювати.
ДИВІТЬСЯ: Бельгія. Чума азіатських шершнів. Це загроза для бджіл
Хоча використання неонікотиноїдів було різко обмежено, на початку цього року британський уряд дозволив використовувати їх у Східній Англії для захисту посівів цукрових буряків від вірусу жовтяниці, який передається попелицею.
Як повідомляє Daily Telegraph, медоносні бджоли вони можуть створити проблему самостійно. У містах, де модно розводити бджіл, зростає кількість медоносних бджіл, які змагаються з дикими бджолами за обмежену кількість квітів, що спричиняє зменшення популяції диких бджіл.
Як пояснює Daily Telegraph, фальсифікатори меду іноді додають цукровий сироп і трохи барвника. Це цілком законно, якщо це чітко вказано на етикетці.
Другий вид шахрайства – продаж справжній мед, але поганої якості, як дорожчий. Продукт може містити лише частину зазначеного на етикетці меду, змішаного з більш дешевим або сильно термічно обробленим і фільтрованим медом, який втрачає витонченість смаку.
ДИВІТЬСЯ: Злодій проник до магазину та вкрав 10 банок меду
Хоча мед являє собою суміш цукрів, головним чином глюкози та фруктози, що робить його унікальним, це наявність мікроелементів мінералів, ферментів та інших природних хімічних речовин. Вони походять з місць живлення бджіл.
Це може бути, наприклад, суміш квітів на галявині, з якої вона буде створена багатоквітковий медабо один вид, з якого він виникне одноквітковий медале на смак і запах меду впливає не тільки місце, а й пора року – те, що цвіло під час його виробництва.
Чисельність бджіл зменшується
На це наголошує The Daily Telegraph чисельність бджіл зменшуєтьсяі спад настільки серйозний, що, наприклад, у США бджолині вулики їх перевозять з ферми на ферму для запилення посівів. І обидва дикі бджолищо медоносні бджолиякі відіграють значну роль у виробництві трьох чвертей провідних орних культур світу, знаходяться під загрозою.
Журнал зазначає, що це сукупний вплив хвороб, пестицидів, зміни клімату та зменшення біорізноманіття. Бджоли харчуються по-різному, тому монокультури – великі поля окремих культур – можуть призвести до стресу та поставити під загрозу їхнє здоров’я.
Проблему викликають самі бджоли. Види борються один з одним
Усе це в поєднанні з труднощами боротьби з екстремальними погодними умовами може зробити бджіл ще більш уразливими до шкідливого впливу пестицидів. З них найбільше занепокоєння викликають неонікотиноїди, оскільки вони обмежують здатність бджіл орієнтуватися та працювати.
ДИВІТЬСЯ: Бельгія. Чума азіатських шершнів. Це загроза для бджіл
Хоча використання неонікотиноїдів було різко обмежено, на початку цього року британський уряд дозволив використовувати їх у Східній Англії для захисту посівів цукрових буряків від вірусу жовтяниці, який передається попелицею.
Як повідомляє Daily Telegraph, медоносні бджоли вони можуть створити проблему самостійно. У містах, де модно розводити бджіл, зростає кількість медоносних бджіл, які змагаються з дикими бджолами за обмежену кількість квітів, що спричиняє зменшення популяції диких бджіл.